Ion Stan l-a prins pe presedintele Basescu fara strategia de securitate [1]

Presedintele Romaniei avea obligatia ca, in termen de 6 luni de la depunerea juramantului, sa prezinte Parlamentului Strategia de securitate nationala, a declarat, ieri, deputatul PSD Ion Stan, membru in Comisia de control a SRI.

Stan a aratat ca aceasta prevedere figureaza in Legea 473/2004 privind planificarea apararii, iar termenul de sase luni a expirat la 20 iunie. Deputatul PSD a aratat ca, in plus, aceeasi lege obliga Guvernul ca, in termen de 6 luni de la instalare, sa prezinte Parlamentului Cartea Alba a Apararii. Stan a amintit ca, in prezent, este in vigoare o strategie de securitate adoptata in 2001, care nu corespunde noilor prevederi ale Constitutiei, precum si faptul ca Romania este membra a NATO si a semnat Tratatul de aderare la UE. "Din pacate, aceste documente nu sunt importante pentru presedintele Romaniei si pentru primul-ministru, care sunt mai preocupati de schema comunitatii de informatii, care evidentiaza lupta dintre cele doua palate - Victoria si Cotroceni", a declarat Stan. Deputatul PSD nu a explicat insa cum de aceste documente din 2001 au fost bune pana la sfarsitul mandatului guvernului Adrian Nastase in 2004.
Publicat de : M.V.M.
Data publicării: 30 Iun 2005 - 08:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5491&titlu=Ion_Stan_l_a_prins_pe_presedintele_Basescu_fara_strategia_de_securitate