Videanu evacueaza centrul istoric al Capitalei [1]

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a decis sa evacueze in doua saptamani toate persoanele care locuiesc ilegal in zona centrului istoric al Bucurestiului.

Este vorba de aproape 5.000 de persoane, din cele 10.000 care locuiesc in aceasta zona. Majoritatea stau in case care au fost redobandite de fostii proprietari. "Vrem ca cel tarziu in luna septembrie sa incepem lucrarile in centrul istoric. De aceea vom incepe evacuarea locuitorilor; multe cladiri apartin unor persoane fizice care au redobandit aceste imobile", a precizat Adriean Videanu. El este decis sa ii trimita pe cei care locuiesc ilegal in Capitala in zonele lor de bastina si sa pregateasca noua imagine istorica a Bucurestiului, mai curata si mai civilizata. Primarul Capitalei este sprijinit in decizia sa de edilul sectorului 3, Liviu Negoita, intrucat 95% din imobilele aflate in centrul istoric sunt in sectorul 3. Negoita a anuntat ca, de cand s-a inchis circulatia in centrul istoric, in luna februarie, infractionalitatea in zona a scazut cu 80 de procente. Potrivit lui Adriean Videanu, aproape 30 milioane de euro ar urma sa fie investiti in refacerea centrului istoric al Bucurestiului, ca aport al municipalitatii si din credite BERD.
Publicat de : Georgiana BACIU
Data publicării: 30 Iun 2005 - 08:29
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5487&titlu=Videanu_evacueaza_centrul_istoric_al_Capitalei