Troc pe capul lui Vacaroiu [1]

Alianta PNL cu PSD, in beneficiul PRM, care a dus la schimbarea sefului Comisiei de invatamint, ex-PRM-istul Anghel Stanciu, are o explicatie. Miza este schimbarea lui Vacaroiu din fruntea Senatului.

In schimbul demiterii lui Stanciu, PRM a promis liberalilor sprijin total in Senat, astazi, cind se va dezbate in plen hotarirea de modificare a Regulamentului institutiei, modificare ce ar permite intr-un viitor apropiat revocarea din functie a lui Nicolae Vacaroiu. Demers in care liberalii considera ca nu pot conta pe sprijinul aliatilor lor la guvernare, PC si UDMR.

Pentru a obtine sprijinul PRM, PNL a incalcat doua protocoale, un regulament si dreptul la libera exprimare politica. In primul rind, s-a incalcat protocolul coalitiei, deoarece PD, PC si UDMR au decis sa nu participe la revocarea lui Stanciu, realizata marti de PRM si PSD cu ajutorul liberalilor. A mai fost incalcat protocolul de sustinere reciproca dintre PNL (ca parte componenta a Aliantei D.A.) si parlamentarii proveniti din BND, la care s-a alaturat gruparea Ciontu-Stanciu, dupa plecarea din PRM.

PNL nu si-a lasat parlamentarii sa voteze

Mai mult, a mai fost incalcat si Regulamentul Camerei, pentru ca nu s-a tinut cont de faptul ca luni, biroul Comisiei de invatamint a aminat reglementarea situatiei lui Stanciu pentru inceputul lunii septembrie. In ciuda acestui fapt, marti a fost convocata o noua sedinta a comisiei, prezidata de liberalul Dan Radu Rusanu si la care liberalii au fost prezenti nu prin membrii comisiei, ci prin niste supleanti, adica liberali din cu totul alte comisii parlamentare, convocati ad-hoc. Doi deputati PNL din comisie au fost impiedicati sa participe la vot, sub pretextul ca, intirziind la sedinta, au fost inlocuiti cu supleantii. Ca urmare, liberalii Horia Toma si Ion Preda au acuzat faptul ca nu au fost lasati sa voteze. „Am dat vrabia din mina, adica voturile echipei Ciontu, pe cioara de pe gard, adica promisiunile lui Vadim, in care nu credem“, s-au plins acestia.
Publicat de : Lucian Gheorghiu
Data publicării: 30 Iun 2005 - 08:23
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5484&titlu=Troc_pe_capul_lui_Vacaroiu