PSD-istii sar din caravanele lui Geoana [1]

Ideea lui Geoana de a pune in miscare o caravana de partid care sa atraga public interesat de dezbateri ideologice a fost abandonata. Intre nisipul fierbinte si meandrele doctrinei, social-democratii au ales calea de mijloc.

Intilnirile mai-marilor PSD cu „baietii din judete“ se vor restringe la agape zonale, unde se va imbina utilul cu placutul, masa rotunda cu spritul si gratarul. Reinvierea ideologica a partidului se va produce in cadrul unor scoli de vara care se vor intinde pina la toamna. „Da, nu vor caravane. Vor sa plece in concediu. Asa e cind vii cu idei americane la PSD“, ne-a confirmat putin dezamagit unul dintre vicepresedintii partidului anularea caravanei.

Caravana moare, apostolatul se deghizeaza

Initial, presedintele PSD venise cu o agenda incarcata pentru colegii sai de partid. Si anume, sa demareze un pelerinaj pe la toate organizatiile locale ale partidului care sa reinvie spiritul militant al activistilor de partid, pe care Mircea Geoana l-a numit „apostolatul PSD in opozitie“. Geoana s-a lovit insa de obiectiile mai multor colegi, care au invocat ca vin dupa 4 ani in care au fost la guvernare si dupa un an electoral in care au stat tot timpul pe drumuri. In final s-a convenit sa se faca „o chestie mai relaxata, ca sa se mai strecoare si oamenii in concediu“, ne-a declarat unul dintre vicepresedintii partidului. Presedintele PSD nu a renuntat insa la planul de a descinde in fiecare dintre organizatiile partidului. „Am modificat putin planul initial. Luni vom deschide un sir de dezbateri in prezenta presedintelui PES, Poul Rasmunssen. Proiectul se va intinde pe un an intreg, in care vom ajunge sa trecem prin fiecare filiala. E vorba de o serie de dialoguri pe teme de interes public, dupa modelul celui initiat de Tony Blair in Marea Britanie“, a explicat Mircea Geoana.

Conform ultimei versiuni a programului, se vor face tabere si scoli de vara pe fiecare regiune in parte, deja fiind programate locatiile Baile Herculane, Cluj, Costinesti, Tirgu-Mures. De organizarea lor se vor ocupa liderii locali ai partidului. „Vor fi intilniri mai lejere, asa, la iarba verde“, ne-a asigurat unul dintre cei implicati in organizarea unei astfel de tabere.

Femeile prefera cursele externe

Organizatia de femei a PSD va avea nu mai putin de patru iesiri in-ternationale, printre care un training la Bruxelles pentru primarite si o descindere de doua zile la Beijing, sustine Rovana Plumb, presedintele organizatiei de femei. In ceea ce priveste reuniunile nationale, acestea vor fi organizate la Tulcea, Vilcea si Sibiu. Rovana Plumb a mentionat ca are promisiuni ferme din partea lui Geoana, Nastase si a unora dintre cei 11 vicepresedinti ca vor participa la dezbaterile initiate de organizatia de femei.

Si TSD va organiza o scoala de vara. „La sfirsitul lui august in Bucuresti, din lipsa de bani“, a motivat Victor Ponta, liderul TSD. Sefii TSD vor avea o singura descindere peste hotare. Ei vor participa la sfirsitul lui iulie la tabara Ecossy, organizata la Lisabona. Chiar si aici, dupa spusele lui Ponta, delegatia TSD se va deplasa cu autocarul.
Publicat de : Florin Ciornei
Data publicării: 30 Iun 2005 - 08:20
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5482&titlu=PSD_istii_sar_din_caravanele_lui_Geoana