Frunzaverde nuanteaza afirmatiile PPE [1]

Vicepresedintele democrat Sorin Frunzaverde a facut ieri precizari in legatura cu comunicatul publicat pe site-ul PPE, in care erau citate afirmatiile sale despre formarea unei coalitii cu celelalte formatiuni din Romania membre PPE, transmite Mediafax.

Frunzaverde a precizat ca referirea din comunicatul PPE privind aparitia coalitiei de centru-dreapta a fost un raspuns la o intrebare in legatura cu cooperarea pe care PD o are in Romania, pe de o parte, cu UDMR, PC si PPCD si, pe de alta parte cu PNL.

"Raspunsul a fost ca suntem intr-o coalitie de centru-dreapta cu UDMR si PC, partide populare, si cu PNL. Am explicat ca guvernam cu PNL pentru ca am initiat o Alianta, o constructie care s-a dovedit de succes, pentru ca a inlaturat PSD de la putere", a explicat Frunzaverde.


Posibile cooperari
El a adaugat ca, in legatura cu PPCD, a afirmat, la Bruxelles, ca "poate exista o cooperare", pentru ca "este normal sa existe o cooperare intre doua partide populare", insa termenii acesteia vor fi stabiliti ulterior, conform programului politic.

Frunzaverde si-a exprimat speranta ca, in 22 septembrie, la urmatoarea sedinta a Biroului Politic al PPE, PD va fi primit in randul popularilor europeni. Pana la acea data va fi aprobata si solicitarea PD privind participarea observatorilor democrati in Parlamentul European, in cadrul grupului popular, a adaugat Frunzaverde.

Conform unui comunicat publicat, marti, pe site-ul PPE, Biroul Politic al PPE a acceptat sa analizeze solicitarile Partidului Democrat si Partidului Conservator de a deveni membri asociati ai PPE, o decizie finala urmand sa fie luata la sedinta acestui for din perioada 22 - 23 septembrie. Potrivit aceluiasi comunicat, Frunzaverde a propus, la Bruxelles, formarea unei coalitii cu celelalte formatiuni din Romania membre PPE - PNTCD si UDMR - cu scopul de a crea "o puternica coalitie de centru-dreapta".
Publicat de : R.A.
Data publicării: 30 Iun 2005 - 08:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5476&titlu=Frunzaverde_nuanteaza_afirmatiile_PPE