Somații și amenzi pentru amplasamente ilegale, în Sectorul 6 [1]

In ultima perioada, Directia Inspectie Generala din cadrul Primariei Sectorului 6, prin Serviciul Disciplina in Constructii, a continuat seria controalelor pe raza acestei unitati administrative, in scopul identificarii constructiilor ilegal amplasate pe domeniul public sau privat al Sectorului 6.

In urma acestor verificari, inspectorii Primariei l-au sanctionat contraventional pe proprietarul unui imobil situat in str. Valea Lunga cu o amenda de 10 milioane de lei. Acesta nu avea autorizatie de construire eliberata de Primaria Sectorului 6 pentru imobilul cu regim de inaltime P+1 pe care il ridicase.

De asemenea, proprietarii a 3 garaje amplasate fara autorizatie de construire pe Aleea Politehnicii au fost somati ca, in termen de 72 de ore de la emiterea somatiei, sa dezafecteze respectivele amplasamente.

Tot in cadrul acestei actiuni, din dispozitia Primarului Cristian Poteras, au fost deja emise dispozitii de dezafectare a 7 copertine si 3 garaje amplasate ilegal pe str. Ierbii, pentru o constructie provizorie tip garaj situata pe str. Murguta nr. 6 si pentru o imprejmuire a unei suprafete betonate, pe str. Minodora.

"Inspectorii Primariei vor inventaria toate tipurile de amplasamente care incalca prevederile Legii 50/1991. Toti proprietarii acestora vor primi somatii de dezafectare si sper ca, respectand termenul acestor somatii, sa nu ajunga sa fie sanctonati contraventional. Toti cetatenii trebuie sa inteleaga ca nu vom accepta amplasarea pe teritoriul Sectorului 6 a unor constructii ilegale, care sa incalce legea si estetica de urbanism", a declarat Daniel Istrate, directorul Directiei Inspectie Generala din cadrul Primariei Sectorului 6.
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Iun 2005 - 09:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5468&titlu=Somatii_si_amenzi_pentru_amplasamente_ilegale__in_Sectorul_6