Suceava: CJ a alocat 2 miliarde pentru repararea Bibliotecii județene [1]

Bibliotecarii de la „I.G.Sbiera”, instituție subordonată Consiliului Județean, s-au folosit de 12 lighene pentru a colecta apa scursă prin acoperișul clădirii în urma ploilor căzute în ultima perioadă și pentru a evita astfel inundarea unor încăperi de la etajul superior.

Cel puțin așa susține vicepreședintele Consiliului Județean, Stela Acatrinei. Ea a declarat, marți, într-o conferință de presă că situația de la Biblioteca județeană nu va mai dura mult, reparațiile la acoperiș urmînd să înceapă săptămîna viitoare. Acatrinei a spus că banii necesari lucrărilor, adică 2 miliarde de lei, vor fi alocați din bugetul Consiliului Județean.

„Am făcut licitație, a fost adjudecată, iar săptămîna viitoare vor începe lucrările. Vom pune acoperiș Lindab care seamănă cu țigla, deci nu se schimbă nimic în aspectul exterior al acoperișului. Trebuia să intervenim pentru că din 1965 nu s-a mai făcut nici o investiție la Biblioteca județeană”, a declarat Acatrinei.

Vicepreședintele Consiliului Județean a mai spus că imobilul în care funcționează biblioteca necesită reparații capitale, dar că acestea ar putea fi realizate anul viitor în funcție de sursele bugetare.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 28 Iun 2005 - 17:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5465&titlu=Suceava__CJ_a_alocat_2_miliarde_pentru_repararea_Bibliotecii_judetene