Gyorgy Frunda cere epurarea securistilor din Justitie [1]

Presedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, a solicitat Ministerului Justitiei sa fie verificati toti cei care lucreaza in cadrul Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie, deoarece are informatii ca multi dintre ei sunt fosti securisti.

"In jur de 30 la suta din ofiterii Directiei sunt fosti securisti. Informatia aceasta nu a fost contestata nici de dna ministru Monica Macovei, prezenta la comisie", a spus Frunda, care a mai precizat ca ministrul Macovei va cere ca toti cei care lucreaza in DGPA, CSM, Inalta Curte de Casatie sa fie verificati daca au fost sau nu colaboratori ai fostei Securitati. Tot pana in toamna, Justitia va prezenta raportul Directiei, dar si organigrama, structura si atributiile acesteia. Frunda a mai spus ca este anormal ca o asemenea Directie sa functioneze pe baza unei hotarari de guvern, cand ar trebui sa aiba la baza o lege. Dupa prezentarea raportului, se va lua si decizia politica in ceea ce priveste desfiintarea DGPA.
Publicat de : Beatrice Nechita
Data publicării: 29 Iun 2005 - 08:06
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5450&titlu=Gyorgy_Frunda_cere_epurarea_securistilor_din_Justitie