Lege pentru paine fortifianta [1]

Un grup de deputati PSD a initiat un proiect de lege "a painii", in care cer ca acest aliment sa fie produs doar din faina fortifianta.

Prin faina fortifianta se intelege faina alba sau semialba in care se introduc vitaminele B1, B2 si PP, precum si acid folic, fier si calciu. In expunerea de motive la acest proiect, deputatii PSD arata ca de exemplu vitamina PP "este vitala pentru eliberarea energiei la nivelul tesuturilor si pentru a avea pielea si ochii sanatosi". In plus, acidul folic este vital pentru celulele sanguine, iar calciul ajuta la contractia si relaxarea normala a muschilor. Deputatii PSD au calculat ca fortificarea fainii ar costa doar 5 centi pe an la un consum de 200 de grame de paine pe zi. Ei propun ca aceia care nu utilizeaza faina fortifianta sa fie sanctionati cu amenda de 25 de milioane lei, iar daca abaterea se repeta, fapta se sanctioneaza cu retragerea autorizatiei de a produce paine. Deputatii PSD precizeaza ca nu este nevoie ca si painea neagra sa fie facuta din faina fortifianta.
Publicat de : M.V.M.
Data publicării: 28 Iun 2005 - 09:06
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5414&titlu=Lege_pentru_paine_fortifianta