Parlamentul reinvie legea Pascu [1]

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, constituirea unei comisii de mediere pentru proiectul de lege privind dreptul la rectificare si dreptul la replica fata de materialele publicate in presa.

Comisia sesizata in fond cu aceasta initiativa a fost Comisia pentru cultura, arte si mijloace de comunicare in masa. Proiectul de lege a fost elaborat, in anul 2001, de catre deputatul PSD Ioan Mircea Pascu. Initiativa legislativa prevedea, printre altele, ca publicarea rectificarii sau a replicii nu impiedica persoana care se considera lezata sa se adreseze instantelor judecatoresti competente pentru acordarea de despagubiri banesti si pentru constatarea savarsirii unei infractiuni. In momentul in care legea a fost inaintata a starnit proteste atat de puternice incat chiar PSD a renuntat sa o mai promoveze, uitand-o prin sertare. In mod ciudat, textul a fost redescoperit si procedura de dezbatere in Parlament reluata.
Publicat de : Mediafax
Data publicării: 28 Iun 2005 - 09:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5413&titlu=Parlamentul_reinvie_legea_Pascu