Radiua-TV.Pozitiile PNL-PD, ireconciliabile [1]

Inainte cu cateva ore de validarea de astazi din parlament a noilor consilii de administratie la TVR si SRR, PNL si PD vor avea o intalnire decisiva atat pentru soarta celor doua institutii, cat si pentru viitorul politic al Aliantei.

Aflate pe pozitii diametral opuse pe acest subiect, PNL si PD vor fi nevoite sa-si defineasca ce mai inseamna colaborare in Alianta, atata vreme cat nu mai exista consens politic. PD a luat decizia, vineri, in Colegiul Director sa nu participe cu membri la constituirea consiliilor de administratie, desi in urma cu doua saptamani democratii votasera pentru schimbarea CA-urilor.
De celalalta parte, liberalii nu vor sa tradeze intelegerea din coalitie si-si vor mentine candidaturile. Cele doua pozitii vor fi expuse maine in Consiliul de coordonare al Aliantei, unde, dupa cate se anunta, nu se vor prezenta Emil Boc sau Calin Popescu-Tariceanu, ci vicepresedintii celor doua partide (Videanu, Berceanu, Blaga, Hasotti, Musca, Flutur, Olteanu).
Asa cum stau lucrurile in acest moment, un consens in privinta CA-urilor este greu de realizat, lucru care pune sub semnul intrebarii insasi ratiunea protocolului de colaborare intre PNL si PD. "Vom avea o discutie luni in CNC pentru a gasi o solutie impreuna pentru depolitizarea si profesionalizarea CA-urilor. Am gresit cand am inceput acest demers, dar sper sa prevaleze intelepciunea si nu alt argument. Mandatul PD este de a nu participa cu membri in CA-uri", ne-a declarat Emil Boc.
Despre mandatul PNL la CNC-ul Aliantei, Bogdan Olteanu a precizat ca acest partid va merge mai departe cu procedura de numire a CA-urilor, mai ales ca Tudor Giurgiu, propus de liberali pentru conducerea TVR, nu a facut parte niciodata din vreun partid politic. "Vom analiza toate solutiile posibile pentru a gasi un interimar la Radio, prin retragerea lui Paul Grigoriu (n.r. - propus de PD)", a precizat Olteanu.
"Votati impotriva!"
Reprezentantii SRTv si ai radioului public au solicitat, ieri, parlamentarilor, sa voteze impotriva consiliilor de administratie desemnate pe criterii politice si sa instaleze conduceri interimare la cele doua institutii pana la adoptarea unei legi care sa asigure depolitizarea acestora. "Prin votul dumneavoastra de maine (astazi - n.r.) veti arata adevaratele dumneavoastra intentii privind depolitizarea SRR si SRTv", se spune in apelul prezentat de Initiativa Profesionala Radio Romania la dezbaterea organizata de Agentia pentru Monitorizarea Presei.
Publicat de : Alina Mihai
Data publicării: 27 Iun 2005 - 10:24
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5385&titlu=Radiua_TV_Pozitiile_PNL_PD__ireconciliabile