Cozmin Gusa: Ministrii PD, UDMR, PC si o parte din cei ai PNL sunt subordonati direct lui Traian Basescu [1]

Presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa, a criticat, sambata, politica externa dusa de catre seful statului, Traian Basescu.

Gusa trage un semnal de alarma asupra faptului ca Guvernul "a cedat total initiativa Presedintiei in privinta politicii externe", desi, potrivit prevederilor constitutionale, Guvernului ii revin in, primul rand, aceste prerogative. Gusa spune ca aceasta maniera de actiune a dus la "axe inventate amatoristic si incidente diplomatice cu partenerii europeni". Liderul PIN a declarat ca, in acest mod, dupa sase luni, tara are un "Guvern-marioneta, condus de un prim-ministru de decor".


«Guvernarea a sase luni de slabiciune»

Gusa a prezentat Adunarii Reprezentantilor Judeteni ai PIN concluziile conducerii partidului privitoare la cele sase luni de guvernare, numindu-le "guvernarea a sase luni de slabiciune". Astfel, PIN a constatat ca Guvernul demonstreaza "incompetenta si iresponsabilitate" in modul de gestionare al crizelor aparute legate de inundatii, medicamente, transporturi si migratie politica. El a precizat ca reforma in justitie a fost compromisa, "prin promovarea unui pachet de legi de catre ministrul justitiei, care a demonstrat ca este gata sa faca orice pentru a obtine controlul asupra sistemului". In opinia sa, slabiciunea Guvernului este determinata de faptul ca "ministrii PD, PC sau UDMR se subordoneaza direct liderilor de partid" sau, "intr-o destul de mare masura, direct presedintelui Traian Basescu", ceea ce face ca Guvernul "sa nu aiba coerenta in actiune si in comunicare publica". Gusa critica astfel excesele din viata administrativa, cat si pe cele de la nivelul presedintelui Traian Basescu.
Publicat de : Lacramioara Rosculet
Data publicării: 27 Iun 2005 - 08:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5362&titlu=Cozmin_Gusa__Ministrii_PD__UDMR__PC_si_o_parte_din_cei_ai_PNL_sunt_subordonati_direct_lui_Traian_Basescu