Basescu s-a intalnit cu americanii [1]

Marea Neagra reprezinta un punct de "extrema importanta strategica" ca urmare a extinderii spre est a Uniunii Europene (UE) si a NATO, a declarat sambata presedintele Traian Basescu, la finalul intalnirii cu o delegatie de consilieri din Congresul American, coordonati de Ron Asmus, director pentru Europa al "German Marshall Fund" (GMF).

Delegatia efectueaza o vizita de informare cu privire la zona Marii Negre pentru o contributie financiara a guvernului american la proiectul Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation pe care GMF-US doreste sa-l lanseze. "Datorita evolutiilor spre est a Uniunii Europene si a NATO, Marea Neagra a devenit un punct de extrema importanta strategica, care iradiaza catre Orientul Mijlociu, catre spatiul ex-sovietic si catre Rusia, catre Uniunea Europeana, cu efecte, de asemenea, pentru statele NATO", a precizat Basescu in cadrul intalnirii la care a luat parte si Ambasadorul SUA in Romania, Jack Dyer Crouch. De asemenea, presedintele a precizat ca Romania a ratat ocazia de a reprezenta un factor de influenta in zona fostei Iugoslavii si in zona ex-sovietica datorita modului deficitar in care s-a facut politica externa pana in prezent. (R.G.)

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 10 Ian 2005 - 10:32
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=53&titlu=Basescu_s_a_intalnit_cu_americanii