UNPR se rupe de PSD. Partidul lui Oprea isi face grupuri parlamentare separate [1]

UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea, isi face grupuri parlamentare separate de PSD

. În acest sens, din luna februarie, alesii formatiunii vor avea grupuri parlamentare separate de social-democrati in Camera Deputatilor si in Senat, informatie confirmata de seful UNPR, Gabriel Oprea. De asemenea, potrivit unor surse politice citate de Romania TV, PSD si UNPR ar putea merge separat in alegerile locale.

Liviu Dragnea si Gabriel Oprea

UNPR urmeaza sa depuna documentele necesare pentru ca, in aceasta sesiune parlamentara, sa aiba grupuri separate de PSD in cele doua camere, au declarat sursele politice citate.

Masura este luata pentru ca UNPR sa poata avea reprezentanti in sectiile de votare la alegeri, asa cum prevede legea. UNPR are, in acest moment, 21 de senatori si 51 de deputati.

"In sesiunea care urmeaza, PSD si UNPR vor ramane parteneri in continuare, doar ca vom functiona, tehnic vorbind, cu grupuri UNPR. Dupa fuziunea cu PPDD si venirea altor colegi, numarul parlamentarilor nostri a crescut. Suntem 21 la Senat si 42 la Camera Deputatilor", a declarat Haralambie Vochitoiu, senator UNPR.  

UNPR se reuneste intr-o sedinta in 30 ianuarie, in timp ce social-democratii s-au intrunit deja, la Sinaia, in mai multe reuniuni, atat ale grupurilor parlamentare, cat si a conducerii extinse.

Pe de alta parte, potrivit unor surse politice, citate de Romania TV, PSD si UNPR ar putea merge separat in alegerile locale. Acest lucru a fost discutat, joi, de social-democrati, la Sinaia.

Pe de alta parte, senatorii PSD au liber sa voteze pentru urmarirea penala a sefului UNPR. 

 

 


Publicat de : ---
Data publicrii: 29 Ian 2016 - 05:20
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52166&titlu=UNPR_se_rupe_de_PSD__Partidul_lui_Oprea_isi_face_grupuri_parlamentare_separate