Cutremur in PRM [1]

Mihai Lupoi, unul dintre cei mai importanti vicepresedinti ai partidului, l-a parasit pe Vadim * Prezentam scrisoarea prin care acesta isi anunta demisia din PRM

"Dragi colegi si alegatori

"Oamenii nu traiesc numai din adevaruri; ei au nevoie si de minciuni: de cele pe care le inventeaza de buna voie, nu care le sunt impuse, de cele care se prezinta asa cum sunt, nu deghizate in vesmintele istoriei. Fictiunea le imbogateste existenta, o completeaza si, un timp, ii salveaza de conditia lor tragica, omeneasca: aceea de a dori si de a visa mereu, mai mult decat ceea ce pot realiza cu adevarat".

Acest citat din Vargas Llosa cred ca exprima cel mai bine starile prin care trece o persoana onesta care se decide sa intre in politica. Recunosc ca sunt dintre cei care am visat si dorit mai mult si mai bine decat am putut realiza pana acum. Am crezut din tot sufletul ca PRM este "locul unde" si "echipa cu care" puteam sa-mi realizez proiectele politice. Am investit noua ani din viata mea si a familiei mele in acest crez. Am ajuns la performante neatinse de alti membri ai PRM atat in cadrul Delegatiei romane la AP. NATO si in relatiile cu diverse personalitati ale politicii internationale. Toate acestea le-am facut din pozitia de vicepresedinte ales al PRM si in numele lui. Probabil minciuna pe care am inventat-o si in care am crezut a fost aceea ca ma aflu intr-un partid democratic cu o conducere onesta. Grava eroare! La primele gesturi de democratie interna, prin care ceream sa ne respectam angajamentul luat la ultima Plenara, exprimat prin cererea de aderare la Partidul Popular European am fost abandonat de colegii prezenti si acuzat de presedintele PRM (probabil el insusi victima a camarilei ce-l inconjoara), ca doresc sa destabilizez partidul. Pentru a-i scuti pe colegii din Biroul Permanent de umilinta de a vota, unii impotriva convingerilor personale, excluderea mea, le aduc la cunostinta, prin aceasta scrisoare deschisa demisia mea din Partidul Romania Mare.

Voi incerca, alaturi de oricine gandeste cu convingerea ca este nevoie sa apara o forta politica popular-europeana, de orientare crestin-democrata, indiferent din ce partid provine, sa punem bazele unei asemenea constructii.

Cu stima, fata de cei care o merita,


Mihai Lupoi

Senator independent de Dolj"

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 10 Ian 2005 - 10:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52&titlu=Cutremur_in_PRM