Cristian Busoi poate deveni noul Crin Antonescu

     Partidul National Liberal este foarte aproape sa repete "reteta Antonescu" in cazul candidatului pentru Primaria Capitalei

. De luni bune toata lumea din partid vorbeste despre candidatura lui Cristian Busoi, dar mai nou, in urma unor critici din interior si a unor atacuri din exterior, aceasta propunere pentru postul de edil al Bucurestiului nu mai pare la fel de batuta in cuie ca la finele anului 2015. Este de notorietate povestea candidaturii lui Crin Antonescu pentru functia de presedinte al tarii, care dupa o lunga perioada in care a fost propunerea USL pentru palatul Cotroceni, s-a retras cu cateva luni inainte startul campaniei electorale.
     Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a dat primul semnal, in direct la TV, ca exista posibilitatea ca in locul lui Cristian Busoi sa fie propus altcineva: "Domnul Busoi, in acest moment, este propunerea organizatiei de Bucuresti, o candidatura finala poate fi decisa exclusiv prin validarea in Biroul Politic National. (...) Este un coleg activ si munceste foarte mult, ramane de vazut in ce masura va ramane propunerea finala a Partidului National Liberal". Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat la randul sau ca nominalizarea lui Busoi nu reprezinta o certitudine: "Legat de domnul Busoi, dansul a fost desemnat de catre organizatia PNL Bucuresti, in urma unui vot in forurile de conducere ca si candidat la primarie, are acest vot in spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv si, in mod cat se poate de clar, daca nu-si face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi sustinut de PNL, pentru ca nu avem cum sa mergem cu o varianta care sa nu se incadreze in ceea ce va spuneam, adica sa fie un om care are, din start, o sansa reala de a castiga'".
     La inceputul acestei saptamani, deputatul liberal Theodor Paleologu a lansat un atac devastator la adresa candidaturii lui Busoi, considerand ca PNL abordeaza alegerile locale "neserios" si "sinucigas": "Mi se pare ca la Bucuresti abordam alegerile locale intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa. Nu e vorba numai de candidati. In primul rand, PNL-ul trebuie sa-si puna cenusa in cap, pentru ca l-a sustinut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci, jumatate din PNL trebuie sa-si puna cenusa in cap, pentru ca l-a sustinut pe Sorin Oprescu. De asemenea, numirile de primari interimari de dupa suspendarea lui Sorin Oprescu sunt lamentabile, este o bataie de joc la adresa bucurestenilor. (...) Candidatii nu inteleg pe ce criterii au fost desemnati si am impresia ca sondajul care s-a facut i-a luat in calcul numai pe amatori, numai pe cei care si-au anuntat intentia de a candida. Ori un sondaj serios pentru asa ceva, vorbim totusi de Primaria Bucurestiului, trebuie sa includa si persoane care nu si-au manifestat dorinta asta, din motive legitime. Adica nu putem sa avem un candidat numai pentru ca ceilalti sunt mai prosti".
     Liberalii isi vor finaliza listele de candidati pentru alegerile locale din iunie pana la 1 martie.   
Publicat de : ---
Data publicării: 20 Ian 2016 - 05:46
 

Link știre