Chirurgul Constantin Ploscaru, care a atacat un alt medic cu un bisturiu in sala de operatie, a fost plasat in arest la domiciliu [1]

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea au dispus, duminica, punerea in miscare a actiunii penale fata de Constantin Ploscaru pentru tentativa de omor

. Totodata, procurorii au solicitat instantei arestarea preventiva a acestuia.

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Valcea a dispus fata de Ploscaru masura arestarii preventive la domiciliu pentru 29 de zile.

Procurorii au contestat decizia, contestatia urmand sa fie solutionata de Curtea de Apel Pitesti.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Potrivit comunicatului, sambata, intre "Constantin Ploscaru si persoana vatamata B.E. (ambii medici chirurgi in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea) a avut loc un conflict spontan in blocul operator-chirugie, moment in care inculpatul Ploscaru Constantin, avand in mana un bisturiu, i-a produs victimei o plaga in regiunea cervicala antero-laterala stanga, cauzandu-i sectiunea muschiului sterno-cleido-mastoidian si leziune jugulara externa".

In urma agresiunii, persoana vatamata a fost supusa unei interventii chirurgicale de urgenta, iar leziunile suferite necesita pentru vindecare 16-18 zile de ingrijiri.

Investigatiile au fost facute cu sprijinul ofiterilor de politie de la Politia Judeteana Valcea - Serviciul de Investigatii Criminale.

Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirii raspunderii penale.

Medicul Constantin Ploscaru, chirurg la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea, este cercetat penal dupa ce, sambata, a atacat cu un bisturiu un alt chirurg in incinta unitatii sanitare, declarau corespondentului MEDIAFAX surse judiciare.

Conform surselor citate, intre cei doi medici a izbucnit un conflict ca urmare a unor neintelegeri mai vechi, iar chirurgul Constantin Ploscaru si-a atacat colegul chiar in sala de operatie. Bisturiul cu care chirurgul Constantin Ploscaru l-a atacat pe colegul sau a trecut pe langa artera carotida, ranindu-l pe acesta.

Medicul chirurg Constantin Ploscaru a fost membru PRM si a candidat in alegerile parlamentare din 2012 din partea acestei formatiuni, sub sloganul "Tai in carne vie coruptia si minciuna".

Potrivit blogului sau de campanie din 2012, Constantin Ploscaru a candidat pe listele PRM pentru un loc in Camera Deputatilor. Sloganurile sale de campanie au fost "Eu tai in carne vie coruptia si minciuna" si "Vreau sa fiu un medic pentru Sanatatea Economica si Morala a Valcii!".

Tot pe blogul sau de campanie, medicul si-a facut si o scurta prezentare, afirmand ca este "crestin-ortodox convins". "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti", scria medicul despre convingerile sale.

"Parintii mei au fost oameni simpli, cu frica de Dumnezeu, ce au avut doi copii - eu medic si fratele meu preot. Am urmat primele opt clase in satul natal, iar in anul 1971 am absolvit liceul teoretic Vedea, Arges, profil real, aici luand decizia de a urma o profesie medicala. in care m-am dedicat exclusiv omului si nevoilor sale cotidiene, fiind sensibil la orice adiere in viata sufleteasca a semenilor", se arata in prezentarea pe care si-a facut-o in 2012 candidatul PRM.

Acesta explica faptul ca a ajuns in politica, sa candideze din partea partidului lui Corneliu Vadim Tudor, pentru a-si ajuta concetatenii si afirma ca a respins alte oferte, precum cele din partea PPDD, care l-au "scarbit iremediabil" solicitandu-i bani pentru a ajunge pe liste. "M-au scarbit iremediabil, conditionandu-mi inscrierea pe liste de cotizarea cu o suma imensa, de 25.000 de euro, fapta reprobabila ce m-a dezamagit profund, si m-au dezgustat, pentru ca nu suport escrocii, impostura, banditismul si lipsa de caracter, a unora ce nu au nici 10% din pregatirea mea, practic niste pigmei ordinari si declasati impostori", scria medicul.

In alegerile din 2012, Constantin Ploscaru s-a situat pe penultimul loc in colegiul din Valcea in care a candidat, obtinand doar 523 de voturi.


Publicat de : ---
Data publicării: 19 Ian 2016 - 05:47
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=51956&titlu=Chirurgul_Constantin_Ploscaru__care_a_atacat_un_alt_medic_cu_un_bisturiu_in_sala_de_operatie__a_fost_plasat_in_arest_la_domiciliu