Palatul Parlamentului va putea fi vizitat virtual, din 21 ianuarie, pe Google Cultural Institute [1]

Lansarea turului virtual al salilor Palatului Parlamentului si al Muzeului Parlamentului pe platforma Google Cultural Institute va avea loc, pe 21 ianuarie, la Sala "Nicolae Iorga" din acest edificiu

.

La acest eveniment, care este organizat de Camera Deputatilor si Google Romania, vor participa Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, si Dan Bulucea, Country Director Google Romania.

Printre invitatii la eveniment se vor numara reprezentanti ai Presedintiei, Guvernului, Parlamentului si mediului de afaceri.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Google Cultural Institute este o platforma online lansata in 2011, care prezinta expozitii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust si la Nelson Mandela, dar si colectii de arta si exponate din mari muzee ale lumii.

Fondat in 1998, de absolventii Universitatii Stanford Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare Google este in prezent o companie prezenta pe toate marile pietele globale. Google are sediul central in Silicon Valley si detine birouri in America de Nord, America de Sud, Europa si Asia.

Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.

Cladirea Palatului Parlamentului, numita si Casa Poporului, se afla situata in partea centrala a Bucurestiului si are o suprafata desfasurata pe 330.000 de metri patrati, potrivit site-ului casapoporului.ro.

Cladirea este inscrisa in Cartea Recordurilor la capitolul Cladiri Administrative, pe locul al doilea in lume dupa cladirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 metri cubi ai sai, pe locul al treilea in lume, dupa cladirea de asamblare a rachetelor spatiale de la Cape Canaveral din Florida si dupa piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Constructia depaseste cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.

Casa Poporului a fost construita in cadrul proiectului "Bucuresti", inceput in anul 1978, ca o replica a orasului-stat Phenian din Coreea de Nord. Dupa cutremurul din 1977, dictatorul Nicolae Ceausescu a ordonat "reconstruirea" Bucurestiului cu un nou oras, un stat in stat, asa ca, incepand cu anii 1978 - 1979, a avut loc concursul la nivel national pentru reconstruirea Bucurestiului. Dupa un concurs ce a durat aproape patru ani, Anca Petrescu a castigat postul de arhitect-sef al celui mai controversat proiect construit pana atunci in Romania. Santierul propriu-zis a inceput in anii 1980 cu demolarea a peste 7 kilometri patrati din vechiul centru al Capitalei si relocarea a peste 40.000 de oameni din aceasta zona. Printre cladirile disparute s-au numarat Manastirea Vacaresti, Spitalul Brancovenesc, Arhivele Nationale si stadionul Republica.


Publicat de : ---
Data publicării: 19 Ian 2016 - 05:47
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=51951&titlu=Palatul_Parlamentului_va_putea_fi_vizitat_virtual__din_21_ianuarie__pe_Google_Cultural_Institute