Theodor Paleologu: Abordam alegerile locale intr-o maniera total NESERIOASA si chiar SINUCIGASA la Bucuresti [1]

Deputatul liberal Theodor Paleologu considera ca alegerile pentru Primaria Capitalei sunt tratate "intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa", PNL luand in calcul doar candidatii care si-au anuntat intentia de a intra in cursa electorala

.

Theodor Paleologu Foto: romanialibera.ro

"La Cluj e foarte bine ca e candidat Emil Boc, e un bun primar, care merita sa fie reales. In alte locuri n-am aceeasi parere, bineinteles. Mi se pare ca la Bucuresti abordam alegerile locale intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa. (...) Candidatii (PNL — n.r.) nu inteleg pe ce criterii au fost desemnati si am impresia ca sondajul care s-a facut i-a luat in calcul numai pe amatori, numai pe cei care si-au anuntat intentia de a candida. Or, un sondaj serios pentru asa ceva trebuie sa includa si persoane care nu si-au manifestat dorinta asta, din motive legitime. Adica nu putem sa avem un candidat numai pentru ca ceilalti sunt mai prosti, ma rog, nu toti, dar intr-adevar cu Petre Roman ne-am fi facut de ras, dar nu acesta este un motiv pentru a sustine pe cineva care e la 4% in sondaje. Eu am toata simpatia pentru Cristian Busoi ca persoana, dar aici vorbim totusi de lucruri serioase, de alegerile pentru primarul general al Bucurestiului. E caraghios sa pui in sondaj Petre Roman, Costica Canacheu, Cristian Busoi si Ludovic Orban. Resursa umana a PNL se reduce numai la ei?", a declarat Paleologu luni, la RFI.

Citeste si: Sedinta BPN a PNL. Luni se valideaza candidatii la primariile resedintelor de judet pentru alegerile locale

Potrivit deputatului, abordarea PNL este din principiu una gresita, iar "daca domnul Predoiu nu schimba acest lucru se sinucide si el politic", scrie Agerpres.

Paleologu a opinat, totodata, ca PNL ar trebui "sa-si puna cenusa in cap" si pentru faptul ca l-a sustinut la Primaria Capitalei pe Sorin Oprescu.

"In primul rand, PNL-ul trebuie sa-si puna cenusa in cap pentru ca l-a sustinut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci jumatate din PNL trebuie sa-si puna cenusa in cap pentru ca l-a sustinut. De asemenea, numirile de primari interimari de dupa suspendarea lui Oprescu sunt lamentabile, este o bataie de joc la adresa bucurestenilor. Asta arata ca, in 2012, partidele si acum vorbesc de ale noastre — PNL si PDL au facut liste pentru Consiliul General din care nu se poate alege o personalitate cat de cat plauzibila. E foarte grav lucrul asta. Iarasi, PNL nu-si face autocritica pentru acest lucru, nu promite ca va considera cu seriozitate lista consilierilor generali. Probabil vom asista la perpetuarea acelorasi practici pur si simplu sfidatoare la adresa cetatenilor Bucurestiului", a spus liberalul.

Theodor Paleologu a adaugat ca, in opinia sa, exista posibilitatea ca, la alegerile parlamentare, romanii sa fie nevoiti sa aleaga intre "diferite legume congelate total decredibilizate".

"Votul proportional da mai mare putere comitetelor centrale, conducerii centrale din fiecare partid. Conducerea centrala e cea care decide listele. Veti vedea la alegerile parlamentare tot felul de legume congelate din istoria recenta a partidelor noastre politice, care vor fi pe primele locuri pe liste numai si numai pentru ca sunt lingusitori cu sefii partidelor. Vom avea de ales intre diferite legume congelate total decredibilizate si uzate in ochii alegatorilor, dar care sunt curtezani ai sefilor de partide. Pe aceia ii vom vedea pe primele locuri la alegeri. In mod cert, la Bucuresti asa se va intampla", a conchis el.


Publicat de : ---
Data publicrii: 19 Ian 2016 - 05:47
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=51941&titlu=Theodor_Paleologu__Abordam_alegerile_locale_intr_o_maniera_total_NESERIOASA_si_chiar_SINUCIGASA_la_Bucuresti