'Dictatura și incompetența Guvernului împotriva integrării europene a României', în atenția Parlamentului [1]

Social-democrații lui Mircea Geoană au anunțat că, în cazul respingerii moțiunii de cenzură ce va fi prezentată astăzi, vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la mai multe articole din pachetul legislativ privind proprietatea și reforma în justiție pe care le consideră în contradicție cu Legea fundamentală.

Actele normative asupra cărora guvernul și-a asumat răspunderea modifică 17 legi, majoritatea din domeniul păstorit de ministrul Monica Macovei și care, din cele constatate până acum, constituie piatra de încercare în relațiile cu oficialii europeni. În plus, prin modificarea legilor fondului funciar și a celei referitoare la restituirea imobilelor și terenurilor agricole se urmărește instituirea principiului retrocedării în natură.

Totodată, cabinetul Tăriceanu dorește eliminarea tuturor excepțiilor stabilite de legile anterioare, astfel încât să poată fi retrocedate inclusiv clădirile în care funcționează instituții publice (spitale, școli), precum și imobilele care au devenit sedii ale partidelor politice sau ale ambasadelor.
Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 20 Iun 2005 - 13:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5187&titlu='Dictatura_si_incompetenta_Guvernului_impotriva_integrarii_europene_a_Romaniei'__in_atentia_Parlamentului