KLAUS IOHANNIS, criticat de un roman din Florida: "Intelegem ca va aflati la odihna... Ne-ati pierdut!" [1]

Un roman stabilit in Florida, acolo unde presedintele Klaus Iohannis a ales sa-si petreaca vacanta de Sarbatori vacanta, i-a transmis sedului statului o scrisoare prin care ii reproseaza, printre altele, ca e mai preocupat de vacante decat de tara

.

Klaus Iohannis

In urma cu un an, Klaus Iohannis castiga alegerile prezidentiale cu ajutorul Diasporei care se revoltase impotriva lui Victor Ponta pentru lipsa urnelor de vot in afara granitelor. In mai putin de jumatate de mandat, Iohannis a reusit sa ii dezamageasca pe unii dintre romanii care l-au pus in scaunul de la Cotroceni.

Un roman stabilit in Florida, acolo unde seful statului se afla in aceste momente in vacanta, i-a transmis lui Iohannis o scrisoare prin care ii reproseaza, printre altele, ca e mai preocupat de vacante decat de tara.

Scrisoarea a fost publicata pe asociatiaromanilor.com:

"Stimate domnule presedinte,

Va scriu aceste randuri, care sunt in ultima instanta un ultim apel la bunavointa, cu mare tristete si cu profunda speranta sa ne inselam.

Numele meu este Sorin Roiban. Sunt specialist in domeniul IT, stabilit in Statele Unite din anul 1999. In Florida, aici, unde v-ati petrecut vacanta de iarna, la soare. Va scriu in numele meu, al familiei mele, cat si al majoritatii sutelor de mii de romani cu drept de vot stabiliti in Statele Unite, integrati si apreciati in comunitate.

Invocam aceasta majoritate, Excelenta, din considerentul ca majoritatea am votat Klaus Iohanis presedinte. Intelegem ca va aflati la odihna, intr-o alta binemeritata vacanta, din cele patru, dupa putin mai mult de un an de mandat in care, pas cu pas, v-ati recuperat Romania.

In schimb, Excelenta, ne-ati pierdut pe noi.

CITESTE SI Klaus Iohannis nu participa miercuri la sedinta CSM pe care ar trebui sa o prezideze. Care este motivul

La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la suta pentru Klaus Iohanis. Am fi iesit la vot, cu siguranta, mult mai multi, daca am fi beneficiat de mai multe sectii de vot.

in Florida, Excelenta, suntem peste 30.000 de romani. Am beneficiat de o singura sectie de vot. Cu siguranta va amintiti ce ne-ati promis, noua si tuturor celorlalti romani din diaspora, dupa ce ati fost declarat castigator.

In pofida acelor promisiuni, va informez, Excelenta, ca romanii din Diaspora vor fi reprezentati in legislativul ce va rezulta in urma scrutinului din toamna de 2 senatori si 4 deputati. mai bine zis, tot de 2 senatori si 4 deputati.

Comparativ, va informam, Excelenta, ca judetul Sibiu, unde va mai sunt casele nepierdute in instanta, va fi reprezentat de 3 senatori si 6 deputati.

Excelenta, suportam ca un ministru al Guvernului pe care l-ati girat vrea sa ne impoziteze banii castigati. In cele din urma, miliardelor trimise anual ACASA le mai putem adauga ceva.

Excelenta, rabdam ca mii, zeci de mii dintre noi se intorc ACASA de sarbatori si trec, an de an, prin acelasi cosmar al vamilor aglomerate.

Excelenta, ne deranjeaza prea putin ca am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanti si vom avea si pentru urmatorii 4 ani unul cu peste 466.

Excelenta, intelegem ca sunteti prea ocupat si preocupat, mult mai ocupat decat predecesorul presedinte, care in 2 mandate a facut ZERO concedii in afara Romaniei.

Ce nu intelegem, ne deranjeaza si nu rabdam, Excelenta, este ca fugiti de noi, pas cu pas.

Cum spuneam, sper sa ma fi inselat scriind aceste randuri, motiv pentru care, Excelenta, va rugam respectuos sa ne faceti onoarea unei intalniri. Daca nu acum, Excelenta, poate cu ocazia urmatoarei vizite de iarna in Florida.

Palm Beach, Florida5 ianuarie 2016"

In decembrie,  Sorin Roiban a scris si un mesaj pe Facebook: "Dragi romani din Florida. Mr prezident isi face sarbatorile aici la doi pasi, in Palm Beach. Haideti sa-i uram Sarbatori Fericite si sa-l invitam la o intalnire. Ocazie cu care vom vedea daca este cu adevarat presedintele nostru sau ne-am inselat."


Publicat de : ---
Data publicrii: 07 Ian 2016 - 06:12
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=51733&titlu=KLAUS_IOHANNIS__criticat_de_un_roman_din_Florida____Intelegem_ca_va_aflati_la_odihna____Ne_ati_pierdut___