Pieton accidentat mortal de un BMW, pe trecerea de pietoni. Soferul este deputatul Mihai Dontu [1]

Parlamentarul liberal Mihai Dontu a fost implicat, luni spre marti noapte (4 spre 5 ianuarie), intr-un accident rutier produs in Brasov

. Deputatul, aflat la volanul unui autoturism BMW, a accidentat mortal un barbat care traversa pe o trecere de pietoni de pe Calea Bucuresti din Brasov

Un echipaj SMURD s-a deplasat imediat la locul accidentului, dar incercarile de resusictare au ramas fara efect. „Barbatul era in stop cardiorespirator. A fost resuscitat mai bine de 40 de minute, dar, din pacate, in ciuda eforturilor depuse de medici, nu a raspuns manevrelor de resuscitare”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Brasov, capitanul Ciprian Sfreja.

Imprumutase masina

Accidentul s-a produs pe principala artera de circulatie din Brasov, Calea Bucuresti. Dontu, in varsta de 42 de ani, mergea spre casa si era la volanul unui autoturism marca BMW, pe care il imprumutase, din cauza ca masina lui era defecta si trimisa in service. Circulatia se facea  intr-o zona in care limita de viteza maxima admisa este de 70 de kilometri/ora. Parlamentarul se indrepta spre casa, la Sacele, si conducea in conditii de iarna, pe ninsoare, intuneric si cu vizibilitate redusa. Dontu spune ca nu a vazut pietonul pe care l-a accidentat mortal.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisarul-sef Liviu Naghi, soferului i-au fost preluate probe biologice la spital pentru a se stabili daca consumase alcool inainte de a se urca la volan. Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Rutier Brasov, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov. Parlamentarul brasovean va fi cercetat in stare de libertate, avand deschis dosar pentru ucidere din culpa.

Finul lui Dan Radu Rusanu

Deputatul liberal este casatorit cu Adriana Dontu (care a fost prefect si subprefect al judetului Brasov in guvernul Tariceanu, dar care a condus, pana anul trecut, si Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor) si are doi copii minori. Nasul de cununie al sau este un alt liberal cunoscut, Dan Radu Rusanu.

Ca activitate politica, Dontu este membru PNL de 23 de ani si a fost consilier judetean in perioada 2000-2008, iar din 2008 este membru in Comisia Buget-Finante Banci din Camera Deputatilor. 

De-a lungul timpului, a lucrat la Tractorul UTB SA, apoi la Directia Generala a Finantelor Publice Brasov, Banca de Export-Import a Romaniei-Eximbank, Standard Consulting SRL si la A.D.R. Centru. Deputatul Mihai Aurel Dontu este actionar la Robusta Horus Tour SRL Harman (unde detine 10% din actiuni), la Donad Turism SRL Halchiu (90% din actiuni). De asemenea, este presedintele Asociatiei Fan Club VW Group Brasov si membru in Asociatia de vanatoare „Hurinul Bunestiului”.

Conform declaratiei de avere, detine doua terenuri in intravilan impreuna cu sotia, in comunele Apata (530 mp) si Harman (2.400 mp), in valoare de 174.219 euro. De asemenea, are un apartament de 75 mp in municipiul Brasov, cumparat cu credit ipotecar. La capitolul masini, este detinatorul unui Volkswagen Tiguan, fabricat in 2008. De asemenea, are credite in valoare de 57.161 de euro la BCR si 515.750 de lei la Asociatia Fan Club VW Group Brasov.


Publicat de : ---
Data publicrii: 06 Ian 2016 - 05:55
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=51697&titlu=Pieton_accidentat_mortal_de_un_BMW__pe_trecerea_de_pietoni__Soferul_este_deputatul_Mihai_Dontu