Pedistii din sapte judete au strigat la unison: "Jos pesedistii" [1]

La intalnirea cu fruntasii pedisti din sapte judete, care a avut loc la Ramnicu Valcea, Emil Boc a vorbit din nou despre necesitatea schimbarii lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la conducerea celor doua Camere ale Parlamentului.

"Am convingerea ca, in perioada urmatoare, care nu va fi foarte, foarte lunga, chiar in aceasta vara, UDMR si Partidul Conservator isi vor schimba punctul de vedere, pentru ca Alianta si celelalte doua partide sa preia adevarata guvernare", a spus Emil Boc. Liderii PD sustin ca actuala situatie de "strutocamila" nu produce efecte benefice coalitiei. "Nu Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu vor raspunde. Exercitarea puterii in actul de guvernare presupune ca si cele doua Camere sa ne apartina", cred pedistii. In sala Filarmonicii din Ramnicu Valcea, unde s-au intalnit liderii pedisti, s-a strigat adesea "Jos pesedistii". Multi dintre vorbitori au solicitat "sa se schimbe foarte repede clica pesedista, sa impunem politic dorinta noastra". In legatura cu atitudinea Partidului Conservator si a UDMR, Emil Boc spune: "Ei nu stiu daca se afla la putere sau nu. Or, daca se afla la guvernare, e necesar sa fie de acord cu schimbarile de la varful Camerelor Parlamentului". La prezentarea motiunii populare, au fost si membri ai Partidului Democrat care n-au inteles exact doctrina pe care se va merge. S-a spus mai intai ca va fi un partid de centru, alti lideri au vorbit de centru-stanga si altii de centru-dreapta. Emil Boc a incercat sa explice, dar fara sa fie bine inteles de catre cei din sala. "Partidul Democrat, la acest moment, este cel mai important din Romania", a spus Emil Boc, in timp ce Adriean Videanu a afirmat ca "Partidul Democrat va fi cel mai mare partid din Romania". Ca si in alte locuri, pedistii din zona Olteniei au anuntat ca-l propun si-l sprijina pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009.

Publicat de : Emilian ROUA
Data publicării: 20 Iun 2005 - 08:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5162&titlu=Pedistii_din_sapte_judete_au_strigat_la_unison____Jos_pesedistii__