Salariații CFR din infrastructură se alătură grevei generale [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/CFR.jpg" align=left>Începând de luni, greva CFR se extinde și la nivelul salariațiilor din infrastructură, după ce negocierile dintre sindicaliști și Administratia CFR Infrastructura au eșuat.

Eșecul negocierilor va duce la întreruperea circulației trenurilor între orele 7.00 și 11.00, interval în care nu va circula nici un tren, iar cele aflate pe traseu vor staționa în prima stație, până după ora 11.00.

Greviștii cer mărirea salariilor cu 10,7 la sută, 20 de tichete de masă pe lună și condiții mai bune de muncă, în timp ce administrația a fost de acord doar cu ultimele două solicitări.

Legea prevede ca pe timpul grevei generale trebuie asigurată o treime din activitate, iar administrația și sindicatele sunt obligate să negocieze permanent pentru a se ajunge la un acord. Intrarea în grevă a celor 34.000 de salariați din infrastructură va face imposibilă asigurarea circulației a o treime din trenuri.

Restul salariaților CFR se află în grevă generală de zece zile.
Publicat de : ---
Data publicării: 19 Iun 2005 - 17:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5161&titlu=Salariatii_CFR_din_infrastructura_se_alatura_grevei_generale