În agricultură se estimează o recoltă de 7 milioane tone grâu [1]

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat la Suceava ca producția de grîu estimată petru acest an este de șapte milioane de tone.

''Grîul arată foarte bine, sunt anumite atacuri de făinare mai ales în Oltenia, din cauza alternanței vremii, căldură- ploi, care însă ar putea diminua producția'', a spus Flutur.

El a afirmat că negocierea dintre producătorii agricoli și cei din panificație trebuie să ducă la o scădere a prețului pîinii.

Interesul Ministerului Agriculturii este, potrivit ministrului Gheorghe Flutur, să asigure depozitarea grîului iar ''aceasta nu este o problemă''.

Flutur susține că o bună parte din industria de panificație lucreaza la negru și a solicitat Gărzii financiare să închidă unitățile de panificație care lucrează ilegal. ''Cei din inductria pîinii vorbesc de o economie subterană în domeniul producției de pîine de 40 la sută'', a precizat Flutur.

În atenția Ministerului Agriculturii este pentru acest an și deschiderea de piețe de desfacere a grîului și a făinii de grîu în țările arabe.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 19 Iun 2005 - 09:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5153&titlu=In_agricultura_se_estimeaza_o_recolta_de_7_milioane_tone_grau