Sâmbătă, 18 Iunie 2005 - 10:09 AM Aleg.RO: 'Metoda Tăriceanu' de rezolvare a conflictelor de muncă

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Premierul Tăriceanu a avansat cea mai originală soluție de rezolvare a conflictelor de muncă, dintre toate câte au fost utilizate până acum, iar ideea sa ar merita să fie brevetată dacă se constată, printr-o cercetare riguroasă, că deține paternitatea acestui patent. În stilul său, ce devine tot mai inconfundabil, dl Călin le-a spus greviștilor de la căile ferate că cererile lor ar putea fi rezolvate dacă publicul călător va fi de acord cu majorarea tarifelor.

Dacă vă veți încorda puțin memoria veți ajunge la concluzia că, cel puțin pe meleagurile dâmbovițene, nimănui nu i-a mai dat prin cap așa ceva, deși conflicte de muncă au fost cu carul, iar soluțiile s-au lăsat căutate cu lumânarea.

Sindicaliștii au respins propunerea premierului ca fiind neserioasă. Dar dacă o acceptau? Cum s-ar fi procedat atunci? Care ar fi fost metoda prin care s-ar fi putu obține răspunsul călătorilor?

Sincer să fiu, nu văd o altă metodă decât cea a unui ref erendum. Cu o întrebare la care să se răspundă prin da și nu: vreți să se majoreze tarifele la călătoria pe calea ferată?

De organizarea referendumului s-ar fi putut ocupa dl ministru Dobre (altminteri un om serios, chitit pe treabă, nu pe făcut valuri prin plimbarea câinilor și prin vândut blana ursului din pădure, precum colegul său, distinsul forestier Flutur), iar la treabă i-ar fi putut pune pe angajații ministerului pe care greva îi lăsa cu timp liber.

Cu pregătire cu tot, cu numărarea voturilor de către o comisie electorală numită ad-hoc și cu termenul pentru introducerea contestațiilor, toată treaba ar putea fi isprăvită în vreo două săptămâni.

Iar în situația în care publicul călător va zice 'da' - nici o problemă: ministrul are mână liberă din partea premierului să satisfacă toate exigențele greviștilor. Dacă nu, nu!

În felul acesta s-ar crea și mecanismul prin care toate protestele sociale ce se vor manifesta de-acum înainte vor putea fi rezolvate prompt și eficient, după 'metoda Tăriceanu'.


(613 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

'Metoda Tăriceanu' de rezolvare a conflictelor de muncă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5754120349884 seconds.