Ioan Olteanu (PD) nu mai vrea UDMR si PC la Putere. Boc: N-a facut un delict de opinie! [1]

Afara cald, in casa cald, in parc putina racoare. Reprezentantii Partidului Democrat au iesit la un pahar de vorba

Coalitia guvernamentala devine din ce in ce mai colorata. Putere, influenta, revocare, nerevocare, lovituri sub centura. Frumos, nu? Peste toate acestea, ieri, vicepresedintele PD, Ioan Olteanu, a declarat ca actul de guvernare ar trebui sa aiba loc fara UDMR si fara Partidul Conservator. "Suntem intr-o coalitie neperformanta. Vrem sa guvernam singuri", a adaugat acesta. Olteanu nu a precizat daca "singuri" inseamna alaturi de liberali sau doar PD. Referindu-se la relatia cu PNL, vicepresedintele democrat a caracterizat-o drept buna si corecta. "Nu suntem usa de biserica, avem si noi neintelegerile noastre, dar totul tine de normalitate. Per ansamblu, relatia este buna", a conchis Olteanu.

La randul lui, presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ca Ioan Olteanu "n-a facut un delict de opinie", subliniind ca pilonul principal al Coalitiei este PNL-PD. El a precizat ca testul major al actualului arc guvernamental se va da o data cu dezbaterea motiunii de cenzura a PSD, motiune depusa impotriva Guvernului pentru ca si-a asumat responsabilitatea pentru pachetul de legi privind proprietatea si justitia.


Frunda nu intra in polemica

Ca reactie la afirmatiile lui Olteanu, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a afirmat ca nu doreste sa intre in polemica cu liderul democrat. "Nu stiu daca este o pozitie oficiala a PD sau doar o parere personala", a mai precizat Frunda, adaugand ca declaratia lui Olteanu va fi discutata la nivelul Coalitiei. "Noi vom ramane in continuare previzibili si corecti", a conchis liderul UDMR.


PC: Sondajul este de vina!

Deputatul PC Stefan Glavan a afirmat ca declaratia lui Olteanu vine pe fondul sondajului de opinie care plaseaza PD foarte bine in raport cu celelalte partide din Coalitiei. Pe de alta parte, el s-a declarat convins ca este doar o parere personala. El a adaugat ca "evolutia scenei politice romanesti va plasa fiecare partid acolo unde ii este locul". De asemenea, el a subliniat ca fostii umanisti raman consecventi actiunilor legislative intreprinse de Coalitie in Legislativ.


Nicolaescu nu comenteaza

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, nu a vrut sa comenteze in nici un fel declaratia lui Olteanu. "Este o declaratie pe care nu o comentez, pentru ca ea nu a fost discutata la nivelul Coalitiei", a spus Nicolaescu.
Publicat de : Bogdan Apostolescu
Data publicării: 17 Iun 2005 - 08:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5090&titlu=Ioan_Olteanu__PD__nu_mai_vrea_UDMR_si_PC_la_Putere__Boc__N_a_facut_un_delict_de_opinie_