Basescu si-a nuantat pozitia: A lasat «Axa» si si-a adus aminte de Franta si Germania! [1]

Presedintele Traian Basescu si-a nuantat, ieri, declaratiile legate de "Axa" Washington-Londra-Bucuresti, reamintindu-si de partenerii traditionali ai Romaniei, Franta si Germania.

El si-a nuantat, ieri, viziunea privind politica externa a Romaniei. "Prioritatea zero ramane integrarea in Uniunea Europeana, pentru ca, pe langa valentele de securitate europeana, ea are si valente economice", a declarat Basescu, adaugand ca securitatea nationala trebuie "asezata alaturi de Marea Britanie si SUA". Presedintele a atras atentia ca o problema majora o reprezinta fabricarea de armament in zona Transnistriei, situatie ce pune in pericol securitatea Romaniei.

El a declarat ca nu este de acord cu propunerea Ucrainei, conform careia in Transnistria trebuie pregatite alegeri. In acest sens, Basescu a spus ca aceasta zona separatista "nu este recunoscuta international" si ca alegerile nu reprezinta o solutie.
Publicat de : Bogdan Apostolescu
Data publicării: 15 Iun 2005 - 07:36
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5005&titlu=Basescu_si_a_nuantat_pozitia__A_lasat_&_laquo_Axa&_raquo__si_si_a_adus_aminte_de_Franta_si_Germania_