Tunarul Bancorex [1]

Mugur Ciuvica (foto), presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP) sustine intr-un comunicat de presa, ca liderul PD Dorin Iacob, "personajul despre care Traian Basescu sustine ca se foloseste de numele sau in interes personal, este unul dintre cei care au contribuit la devalizarea Bancorex".

Ciuvica sustine ca Dorin Iacob si-a cladit averea pornind de la un tun dat celebrei Bancorex. In iunie 1994, explica presedintele GIP, a fost inregistrata la Registrul Comertului firma BEL-AMI INVEST SA din Alba Iulia, firma administrata de Dorin Iacob. Dupa patru ani firma era falimentata la cererea creditorilor acesteia, subliniaza Ciuvica, Bancorex fiind unul dintre creditori, care acordase firmei lui Dorin Iacob un credit urias de 1.250.980 dolari. "Firma lui Dorin Iacob nu a restituit creditul, care a fost preluat in momentul falimentului Bancorex de AVAB. De altfel, Bancorex nu este singura banca la care Dorin Iacob avea datorii. Potrivit documentelor de la Registrul Comertului, falimentul firmei BEL-AMI INVEST SA a fost solicitat si obtinut de BRD Sucursala Alba, in calitate de creditor", se precizeaza in comunicat.


Omul lui Magureanu
Ciuvica precizeaza ca Dorin Iacob, secretar executiv al PD, a fost inainte de 1989 ofiter de Militie, iar dupa Revolutie "a fost racolat de SRI, ajungand seful de cabinet si omul de incredere al directorului SRI Virgil Magureanu". In 1998, Dorin Iacob l-a urmat pe Virgil Magureanu in Partidul National Roman (PNR), devenind vicepresedinte al acestei formatiuni, dupa care prin fuziunea PD-PNR, Iacob a intrat in randurile democratilor.

Presedintele GIP apreciaza ca "distantarea de Dorin Iacob pe care o incearca acum Traian Basescu este surprinzatoare", pentru ca "in realitate, Iacob este unul dintre cei mai apropiati colaboratori" ai sefului statului din ultimii ani. Mugur Ciuvica mai sustine ca, dupa ce Basescu a devenit presedinte, Dorin Iacob a fost prezent aproape in fiecare zi la Palatul Cotroceni, "increderea lui Traian Basescu in Dorin Iacob mergand atat de departe incat acesta a fost implicat direct in activitatea celulei de criza constituita pentru eliberarea celor trei ziaristi romani rapiti in Irak". Omar Hayssam a declarat in fata Curtii de Apel Bucuresti: "Am fost solicitat de presedinte sa-mi contactez toate cunostintele pentru a strange cat mai multe informatii referitoare la rapire. Mi s-a dat si numele unei persoane cu care urma sa tin legatura: Dorin Iacob", mai arata Ciuvica in comunicatul de presa.
Publicat de : A. HRIBAN
Data publicării: 15 Iun 2005 - 07:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5003&titlu=Tunarul_Bancorex