Fondul Proprietatea sau o formă de împăcare a celor nedreptățiți în trecut [1]

Echipa guvernamentală nu a scăpat din vedere, în pachetul legislativ asupra căruia urmează să-și asume răspunderea, nici modul în care se vor acorda despăgubiri financiare pentru proprietarii ale căror imobile confiscate în perioada comunistă nu mai pot fi retrocedate, deoarece au fost cumpărate de chiriași sau au dispărut fizic.

Astfel, se va înființa Fondul Proprietatea, fond de investiții format din participații ale statului la o serie de societăți “atractive”, printre care Electrica, Romtelecom, Distrigaz, Transgaz, Loteria Națională.

Proprietarii vor primi acțiuni la acest fond de investiții, care va fi administrat de o firmă cu renume internațional și vor putea să revândă imediat aceste acțiuni, recuperându-și banii. De asemenea, ei au la îndemână varianta menținerii acestora pe piața de capital, caz în care vor trebui să-și asume riscul întrucât acțiunile pot crește, dar pot să și scadă.

Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 14 Iun 2005 - 12:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4978&titlu=Fondul_Proprietatea_sau_o_forma_de_impacare_a_celor_nedreptatiti_in_trecut