Asumarea răspunderii - între a fi sau a nu fi la Palatul Victoria [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/TariceanuCP60x.jpg" align=left vspace=5>Cabinetul Tăriceanu are de trecut, în această după-amiază, primul “examen” major de la învestirea sa, respectiv asumarea răspunderii în fața Parlamentului asupra pachetului legislativ privind proprietatea și reforma în justiție.

Potrivit procedurilor constituționale (articolul 114 din Legea fundamentală), guvernul își poate angaja răspunderea în fața Camerei Deputaților și a Senatului, în ședință comună, asupra unui program, a unei declarații de politică generală sau a unui proiect de lege. Acest demers presupune și un risc semnificativ întrucât echipa de la Palatul Victoria poate fi demisă, dacă o moțiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declarației de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată. În schimb, dacă guvernul nu a fost demis în condițiile arătate, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat, iar aplicarea lui devine obligatorie pentru executiv.

Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 14 Iun 2005 - 12:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4977&titlu=Asumarea_raspunderii___intre_a_fi_sau_a_nu_fi_la_Palatul_Victoria