Motiunea PNL, respinsa. Guvernul Ponta ramane in functie [1]

Autor: Cristina Stefan

In ciuda faptului ca liberalii au dorit sa il taxeze pe actualul premier – ca urmare a faptului ca a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie – prin depunerea in Parlament a unei motiuni de cenzura la adresa sa si a Executivului pe care il conduce, initiativa a fost respinsa, in urma votului dat in plenul Parlamentului, marti in jurul pranzului

.

 

Astfel, dupa ce motiunea a fost dezbatura si supusa la vot, Ponta aparandu-si cauza, iar Alina Gorghiu prezentand argumentele pentur care, in opinia PNL-ului, actualul Guvern ar trebui inlocuit, de la tribuna Lagislativului s-a anuntat, in urma cu foarte scurt timp, faptul ca demersul principalei formatiuni de opozitie nu a intrunit numarul minim de voturi pentru a fi adoptat.

Vasile Blaga si Alina Gorghiu

Mai clar fie spus, motiunea de cenzura nu a trecut la votul dat de catre alesii prezenti la sedinta de plen a celor doua Camere, convocata pe aceasta tema. A fost un vot secret, cu bile, la finele procesului fiind anuntat ca au fost 215 voturi valabil exprimate, dintre care 207 “pentru” si doar 8 “impotriva” proiectului.

Cum, pentru a fi adoptata, motiunea ar fi trebuit sa beneficieze de cel putin 275 de voturi favorabile, s-a constatat ca intitiativa PNL, patidul condus de Alina Gorghiu si vasile Blaga, nu a trecut de Parlament. “Motiunea de cenzura a fost respinsa, declar sedinta de astazi a Camerei Deputatilor si Senatului inchisa”, a confirmat si social-democratul Valeriu Zgonea, liderul Camerei si, totodata, unul dintre cei doi presedinti al sedintei de marti.

Va reamintim ca este vorba despre motiunea denumita “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, si prin intermediul careia liberalii sustin ca, urmare a trimiterii sale in judecata, actualul premier “aduce grave prejudicii imaginii Romaniei”.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Sep 2015 - 05:20
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49632&titlu=Motiunea_PNL__respinsa__Guvernul_Ponta_ramane_in_functie