Zi importanta pentru Guvernul Ponta. Motiunea de cenzura a liberalilor, in Parlament. Miting PNL, in Parcul Izvor [1]

Autor: Cristina Stefan

Alesii din Senat si Camera Deputatilor s-au reunit, inca de la primele ore ale zilei, intr-o sedinta comuna de plen, in cadrul careia, pe langa dezbaterile pe marginea initiativei principalei formatiuni de opozitie, s-a dat si votul in cazul motiunii de cenzura a liberalilor, impotriva premierului Ponta si a Guvernului pe care il conduce

.

 

Odata depus demersul, zilele trecute, si dupa ce a fost convocata o sedinta de plen in cadrul careia sa fie supusa votului alesilor aceasta a patea motiune de cenzura care vizeaza Executivul Ponta, marti este ziua cea mare, in care se va afla daca liberalii vor reusi sa adune numarul nimim de voturi- 275- necesar pentru ca demersul lor sa fie validat.

E important de precizat ca la sedinta de marti sunt prezenti 309 parlamentari, dar si ca liderii formatiunilor din cadrul Coalitiei de guvernare – PSD, UNPR si ALDE- au anuntat ca membrii acestora vor fi prezenti in sala, dar ca nu vor vota motiunea, in timp ce reprezentantii UDMR-ul au precizat ca vor vota impotriva Guvernului. La fel, si alesii PMP.

Nu in ultimul rand, itrebuie amintit faptul ca, inca de la inceputul dezbaterii motiunii, in apropierea cladirii Parlamentului, respectiv in Parcul Izvor din centrul Capitalei, simpatizantii si sustinatorii liberalilor, in frunte cu cativa reprezentanti de baza ai formatiunii conduse de Gorghiu si Blaga au participat la un miting organizat in paralel cu demersul principalei fomatiuni de opozitie. Insa, desi in ziua precedenta, Alina Gorghiu era citata spunand ca la Izvor se astepta sa vina in jur de 10.000 de oameni, numarul acestora a fost cu mult mai mic -de doar circa 3.000 de persoane, foarte probabil si din cauza ploii care a cazut in Bucuresti inca de dimineata.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Sep 2015 - 05:20
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49631&titlu=Zi_importanta_pentru_Guvernul_Ponta__Motiunea_de_cenzura_a_liberalilor__in_Parlament__Miting_PNL__in_Parcul_Izvor