Udrea vrea, prin lege, limitarea cazurilor in care poate fi dispus arestul [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Elena Udrea spune ca exista doua rapoarte ale unor organisme internationale, inclusiv unul al ONU, cu privire la conditiile din arest, iar recomandarile cuprinse in cadrul acestora trebuie sa reprezinte punctul de plecare al unei initiative legislative care sa rezolve problemele cu care se confrunta detinutii din Romania

. In acest sens, Udrea vrea sa organizeze saptamana viitoare o dezbatere, printre invitati aflandu-se Avocatul Poporului, parlamentari si reprezentanti ai institutiilor interesate.

Udrea a atras atentia ca in Romania nu sunt respectate drepturile omului in privinta conditiilor de detentie si nici recomandarile in domeniu, care vorbesc despre necesitatea unui spatiu de 4 metri patrati pentru fiecare detinut. In Romania exista 32.000 de detinuti, insa numarul de locuri, potrivit acestui criteriu de spatiu, este de numai 19.400, potrivit Elenei Udrea.

Printre propunerile Elenei Udrea se numara si una privind dispunerea arestului doar "in ultima instanta", urmand ca in Parlament sa se precizeze clar in ce conditii sunt cei invinuiti sau condamnati sunt trimisi in arest, astfel incat "pedeapsa privativa de libertate sa fie ultima varianta pe care va trebui s-o retina statul impotriva cuiva care a incalcat legea". " Recomandarile sunt pentru pedepse de munca in folosul comunitatii, recuperarea prejudiciului in primul rand, stabilirea executarii pedepsei la domiciliu", a precizat Udrea.

"Este o punere in acord cu recomandarile care s-au facut Romaniei de catre organisme si institutii internationale", a mai spus deputatul.

Elena Udrea vrea sa initieze acest proiect de lege ca urmare a experientelor proprii din arest, un astfel de demers fiind anuntat inca de pe vremea cand impotriva ei fusesera dispuse masuri privative de libertate in dosarele de coruptie in care este anchetata.

Citeste si Judecatorii au respins cererea Elenei Udrea: fostul ministru ramane sub control judiciar si cu interdictia de a parasi tara Citeste si Elena Udrea ii baga pe Boc si Predoiu in dosarul „Gala Bute” Citeste si Udrea: "Ii va fi foarte greu lui Oprescu sa reziste in arest, unde un bolnav nu are nicio sansa"
Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Sep 2015 - 05:20
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49627&titlu=Udrea_vrea__prin_lege__limitarea_cazurilor_in_care_poate_fi_dispus_arestul