Inainte de votul la motiunea anti-Ponta, Liviu Dragnea ii transmite urmatorul mesaj premierului: care e decizia PSD [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Am discutat in grup care este procedura, suntem prezenti, dar nu votam si explicatia este foarte simpla: cei care au facut acest demers privind motiunea de cenzura trebuie sa-si aduca oamenii sa voteze", a spus Dragnea

.

"Nu cred ca asteapta sa aducem noi oameni sa voteze motiunea si sa aducem oameni de la PSD afara ca sa aiba si ei cat de cat prezenta la miting", a adaugat el.

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc, marti, pentru a dezbate a patra motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta. In paralel, liberalii au organizat si un miting in Parcul Izvor.

Motiunea de cenzura a PNL- "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" este semnata de 180 de parlamentari ai opozitiei, insa, pentru adoptarea ei si, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, adica 276 voturi. Chiar daca toti parlamentarii liberali sunt prezenti si voteaza, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi. Doar UDMR si PMP au anuntat ca sustin demersul PNL, insa voturile lor sunt insuficiente.

Astfel, cei care vor sustine motiunea de cenzura sunt 176 de parlamentari liberali, 25 parlamentari UDMR si cativa de la grupul democrat popular si neafiliati, in total fiind putin peste 200.

Pe de alta parte, actuala coalitie guvernamentala este solidara cu premierul Victor Ponta, UNPR afirmand ca ramane alaturi de acesta. Concret, Cabinetul Ponta este sustinut de 197 parlamentari ai PSD, 63 ai UNPR, 37 ai ALDE, la care se adauga cei 17 deputati de la minoritatile nationale altele decat cea maghiara care, de regula, voteaza cu Guverrnul, deci, in total, peste 300 de parlamentari.

 

Citeste si Dragnea merge luni la ICCJ la primul termen in dosarul Referendumul: Sper ca adevarul iese la iveala Citeste si DNA cere o pedeapsa mai mare pentru Dragnea in dosarul Referendumul Citeste si Elena Udrea, atac dur la Dragnea: „Cat sa fii de ipocrit? Cat de frica sa iti fie de dosarele pe care le ai?”
Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Sep 2015 - 05:20
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49616&titlu=Inainte_de_votul_la_motiunea_anti_Ponta__Liviu_Dragnea_ii_transmite_urmatorul_mesaj_premierului__care_e_decizia_PSD