UDMR voteaza DA la motiunea de cenzura a PNL [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Recomandarea in grup, luata cu majoritate, a fost sa votam impotriva Guvernului, dar trebuie sa subliniem ca nu este un vot pentru textul motiunii de cenzura

. E greu sa faci aceasta diferentiere, dar vom face si in interventia de maine, fac si eu de data aceasta, aceasta separare, fiindca e bine sa incercam sa nuantam subiectele si sa avem o pozitie nuantata, nu una foarte brutala. Stiu ca lucrurile sunt albe sau negre, nu prea e loc pentru nuante in zilele noastre, dar eu cred ca e nevoie de nuante. Deci, impotriva Guvernului se va indrepta votul nostru si nu pentru textul motiunii de cenzura", a explicat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, la finalul sedintei grupurilor reunite ale UDMR, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, UDMR considera ca in Parlament nu se poate vota pe un astfel de subiect, pentru ca este treaba Justitiei.

"Fiind vorba despre un singur subiect si anume despre acuzatiile aduse premierului, noi consideram ca in Parlament nu se poate vota despre un astfel de subiect, este treaba Justitiei, judecatorilor, in primul rand. In al doilea rand, si institutia motiunii de cenzura este o institutie politica impotriva Guvernului, nu impotriva prim-ministrului si, bineinteles, este si un precedent periculos pentru fapte presupuse care nu au legatura directa, nici indirecta cu functia guvernamentala, cu pozitia de prim-ministru. Ar fi o greseala sa spunem ca acest text este un text care poate fi sustinut ca si text de motiune de cenzura. Acesta este si motivul pentru care colegii nostri nu au semnat saptamana trecuta motiunea de cenzura. Suntem o formatiune politica de Opozitie si sigur e bine sa te comporti consecvent si logic tinand cont de unde te afli in Parlament si ne aflam in bancile Opozitiei — este un alt argument pentru votul nostru de maine", a punctat Kelemen Hunor.

El a spus ca votul la motiunea de cenzura este o recomandare pentru parlamentarii UDMR, nu o obligatie de serviciu. "Mandat imperativ nu exista, dar regulamentele grupurilor reunite ne indica intr-un articol ca un vot majoritar este obligatoriu pentru membrii grupului. E greu sa spui (...) ca este o obligatie de serviciu, este o recomandare, dar eu sunt convins ca membrii grupurilor noastre fac exact ceea ce am discutat. Suntem un grup disciplinat. Soarta Guvernului nu sta in voturile noastre. Nu sta nici macar in voturile actualei Opozitii. Asta nu inseamna ca intr-o societate democratica, intr-un Parlament democratic nu trebuie sa folosesti instrumentele constitutionale pentru a trimite un mesaj, inclusiv prin votul tau la o motiune de cenzura catre cei care se afla la guvernare", a spus liderul UDMR.

Potrivit acestuia, parlamentarii UDMR vor fi prezenti la dezbaterea motiunii, mai putin trei sau patru care sunt plecati in delegatii.

Motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", initiata de PNL, va fi dezbatuta si votata marti de Parlament.

Citeste si ANI cere incetarea mandatului de deputat al lui Constantin Adascalitei Citeste si Ponta despre Volkswagen: Din cand in cand, o lectie pentru cei care tot dau lectii e binevenita Citeste si Finul lui Ponta vrea ca judecatorii din completul de 5 al Curtii Supreme sa decida doar IN FAVOAREA INCULPATILOR. Comisia Juridica da raport negativ
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Sep 2015 - 05:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49593&titlu=UDMR_voteaza_DA_la_motiunea_de_cenzura_a_PNL