Dragnea: Obiectivul coalitiei este ca MOTIUNEA sa cada. Binele public nu inseamna o alternativa cetoasa [1]

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, dupa sedinta coalitiei, ca parlamentarii PSD, UNPR si ALDE vor fi prezenti, marti, la plenul comun in care se va dezbate motiunea de cenzura a PNL, pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota motiunea

Liviu Dragnea

Liderii coalitiei s-au intrunit, luni,  in sedinta si au reconfirmat decizia de sustinere a Guvernului Ponta si de respingere a motiunii de cenzura a PNL, ce va fi dezbatuta si votata marti in plenul comun.

"Maine vom fi prezenti pentru a asigura cvorumul in sala, dar n-o sa votam motiunea de cenzura", a anuntat Liviu Dragnea, liderul PSD.

"Probabil ca nu vor veni toti parlamentarii nici de la PSD, nici de la UNPR, nici de la ALDE. Este important sa asiguram cvorumul pentru a se finaliza procedura, dar cei care vom fi in sala nu vom vota. (...) Obiectivul nostru este ca motiunea sa cada", a adaugat Dragnea.

Dragnea i-a raspuns si Alinei Gorghiu care ii cerea sa aleaga intre binele public si egoismul politic de a ramane la putere.

"Eu am ales de foarte multi ani binele public, poate a fost plecata din tara si nu stie. Binele public inseamna sa ai o guvernare stabila, nu sa alegi o alternativa cetoasa, de fapt o lipsa de alternativa. Noua nu ni se spune ce se va intampla daca va trece motiunea de cenzura, ei spun doar "Dati guvernul jos si mai vedem". Nu poti sa apesi pe butonul de pauza in ceea ce priveste functionarea Romaniei.

Nu voi raspunde la aceste provocari, nu voi raspunde la scandal cu scandal, decat cu  simple constatari. Am constatat si in limbajul ei si in limbajul primului ministru vesnic Predoiu foarte multa educatie, pregatire politica si foarte mult europenism. Adica un limbaj care face bine unui partid si unei tari europene. Atat si nimic mai mult", a declarat Dragnea. 

Anuntul lui Tariceanu

Parlamentarii ALDE vor fi prezenti in sala la dezbaterea motiunii de cenzura, dar nu vor vota, a declarat, luni, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

"Vom fi prezenti toti parlamentarii si, pentru ca noi consideram ca este mai mult un gest politicianist, decat o dorinta reala de dezbatere a unor probleme care vizeaza actul de guvernare, parlamentarii nostri nu vor vota motiunea de cenzura", a afirmat liderul ALDE, la finalul sedintei coalitiei de guvernare.

__________________________________________________________________________

In ceea ce priveste propunerea deputatului PSD Marius Manolache, care doreste schimbarea legii de organizare a sistemului judiciar, in sensul ca judecatorii din completele de 5, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa poata decide doar in favoarea inculpatilor, Dragnea a spus ca nu sustine o astfel de initiativa legislativa.

"Nu sustinem un asemenea proiect de lege. Nu are nicio logica juridica. Pe de alta parte, ca si principiu, orice modificare de legislatie intr-un domneiu trebuie facuta cu consultarea celor care activeaza in domeniul respectiv (...) Acest proiect  de lege nu are nici sustinerea mea, nici a PSD si nici a coalitiei. Nu s-a consultat cu mine, nici cu grupul, cu partidul cu atat mai putin. (...)Regret foarte mult ca a aparut acest proiect." a spus Dragnea.

Proiect de lege controversat referitor la ICCJ, initiat de un deputat PSD. Reactia lui Ponta

Deputatii juristi discuta, luni, o propunere a deputatului PSD Marius Manolache, prin care acesta doreste schimbarea legii de organizare a sistemului judiciar, in sensul ca judecatorii din completele de 5, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa poata decide doar in favoarea inculpatilor. La aceste complete ajung in ultima instanta toate marile dosare penale de coruptie, solutiile date anterior putand fi atacate aici atat de inculpati, cat si de procurori. Spre exemplu, Liviu Dragnea a aparut, luni, in fata completului de 5.


Publicat de : ---
Data publicrii: 29 Sep 2015 - 05:35
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49573&titlu=Dragnea__Obiectivul_coalitiei_este_ca_MOTIUNEA_sa_cada__Binele_public_nu_inseamna_o_alternativa_cetoasa