O cruce de otel inoxidabil inalta cat un bloc de 7 etaje ar putea fi construita in centrul intersectiei din Piata Universitatii [1]

Sursa: www

.bucharestdailyphoto.ro

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Initiativa legislativa a fost adoptata in plenul Senatului cu 57 de voturi "pentru", patru voturi "impotriva" si opt abtineri.

Proiectul de lege prevede elaborarea unui raport pentru condamnarea totalitarismului comunist si pentru memoria nationala antitotalitara de catre Academia Romana, in termen de 150 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

Proiectul de lege presupune si construirea unui monument national al victimelor totalitarismului comunist in centrul intersectie din Piata Universitatii din Bucuresti. Astfel, va fi ridicata o cruce din otel inoxidabil de 20-25 de metri, cu o instalatie de iluminare, care va functiona continuu, si flancata de drapelul national. Monumentul va fi inaugurat in 2016.

Versiunea sintetica a raportul ar urma sa fie citita in plenul reunit al celor doua Camere, la sedinta fiind invitate sa participe mai multe personalitati din tara si din afara tarii.

Propunerea legislativa mai prevede introducerea in manualele scolare de istorie a variantei sintetizate sau a rezumatului raportului.

De asemenea, potrivit initiativei, raportul urmeaza sa fie tradus in maghiara, engleza, franceza, germana, spaniola, rusa si chineza.

Totodata, proiectul de lege prevede infiintarea unui Muzeu National al Totalitarismului Comunist, in primul trimestru din 2016, cu sediul in Bucuresti. Muzeul va fi deschis publicului in termen de noua luni de la infiintare.

Finantarea raportului si a monumentului se face din fondul de rezerva al Guvernului si din fonduri ale Ministerului Culturii, potrivit proiectului de lege.

Senatul este prima camera sesizata, iar Camera Deputatilor este for decizional.

In decembrie 2006, presedintele de atunci, Traian Basescu, a citit in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, un raport de condamnare a comunismului, elaborat de o comisie prezidentiala speciala, condusa de Vladimir Tismaneanu.

Citeste si Cum l-a omorat afaceristul turc pe politistul de la Rutiera. Procurorii au refacut filmul evenimentelor Citeste si Propunerea pe care avocatii lui Basescu i-au facut-o Gabrielei Firea. Ce urmeaza in dosarul in care fostul presedinte e acuzat de amenintare Citeste si Ce joburi sunt disponibile la Bursa locurilor de munca pentru absolventi
Publicat de : ---
Data publicării: 25 Sep 2015 - 08:32
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49551&titlu=O_cruce_de_otel_inoxidabil_inalta_cat_un_bloc_de_7_etaje_ar_putea_fi_construita_in_centrul_intersectiei_din_Piata_Universitatii