Geoana: Congresul PSD este o farsa, iar Liviu Dragnea un om care stie sa pacaleasca [1]

Intrebat, joi, la Cluj-Napoca, inr-o conferinta de presa, cum comenteaza intentia lui Liviu Dragnea de a candida la Congresul din 11 octombrie pentru functia de presedinte al PSD, Mircea Geoana a spus ca i se pare o greseala strategica din partea celor de la baza PSD

.

"De ce insista Dragnea sa candideze este problema lui, de ce accepta PSD este intrebarea pe care trebuie sa o punem. Este o condamnare la irelevanta a PSD. Dragnea a reactivat pe toti cei din partid cu probleme de justitie, cu dosare penale. E o inadaptare la asteptarile opiniei publice romanesti. Si, atunci cand sustii o astfel de propunere, exista un sentiment de sinucidere colectiva, oamenii incearca sa se protejeze ca poate nu ajunge justitia la ei. Mi se pare o greseala strategica din partea celor de la baza PSD, iar frustrarea mea este ca nu exista nicio voce care sa spuna ca directia este gresita, ca nu poti sa mergi mai departe cu oameni cu probleme de integritate in Romania, in Europa", a spus Geoana.

Potrivit acestuia, Dragnea este "un imprumut de la PD, este un tip abil, care stie sa pacaleasca, vorbeste lingusitor, dar nu este un om pe care sa te poti baza, e un nivel de incompetenta peste care nu poti sa treci".

"In PSD este, astazi, o criza de solutii, Congresul din 11 octombrie este un pseudo-congres, care este o farsa, nu e un congres, cu castigatorul anuntat inainte, cu presedintele interimar care face jocurile, schimba organizatiile judetene, isi face congresul cum isi doreste el. Il ameninta pe Negoita, ca sa se retraga. Asta e partid democratic, care are competitie? Competitia asta nu e pe bune, asta nu mai e partid nici social democrat si nici democratic, este o fantoma a partidului pe care l-am condus si l-am iubit", a spus Geoana.

Intrebat daca exista riscul ruperii PSD dupa Congres, liderul PSRO a raspuns ca acesta este deja rupt, liniile de fractura fiind profunde, astfel incat nu vor duce decat la o "fracturare reala".

"Cand va fi (ruperea PSD - n.r.), dupa Congres, dupa pierderea guvernarii, nu stiu cand, dar este prea mult, nu a fost niciodata o situatie atat de dramatica ca acum, cu lideri din teritoriu care au probleme, nu au o garnitura. Declinul a inceput in 2010, la congresul in care Sebastian Ghita a instalat camere in sectiile de vot si Liviu Dragnea a trantit meciul si organiza congresul in favoarea lui Ponta, cand Ponta avea solutia de rezerva ca secretar general la UNPR, daca ar fi pierdut. De atunci a inceput marea tradare", a subliniat Mircea Geoana.

Acesta a sustinut ca intre Victor Ponta si Liviu Dragnea "a fost o casatorie din interes in 2010", in conditiile in care Ponta avea nevoie de Dragnea "ca sa tranteasca Congresul, iar Dragnea avea nevoie de un pusti, pe care sa il manipuleze in fata, crezand ca va controla partidul si guvernarea".

Mircea Geoana a participat, joi, la Cluj-Napoca, la lansarea filialei Cluj a PSRO, al carei presedinte interimar este fostul deputat PDL Mircia Giurgiu.

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara, miercuri, ca anuntul candidaturii sale la sefia partidului va fi facut duminica, in cadrul Conferintei judetene a PSD Teleorman, in filiala din care face parte si in judetul pe care il "iubeste".

"As putea spune ca nu se mai pune problema «daca», ci se pune problema «candW (voi face anuntul - n.r.). Duminica, la Conferinta Judeteana de la Teleorman, voi face anuntul. Cred ca acest anunt trebuie facut in organizatia din care am facut parte si din care fac parte si din care voi face parte intotdeauna si in judetul pe care il iubesc foarte mult", spunea Dragnea.

Senatorii Daniel Savu si Serban Nicolae si-au mai anuntat intentia de a candida la sefia PSD in 11 octombrie, in timp ce primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat, miercuri seara, ca isi retrage intentia de a mai candida pentru functia de presedinte al partidului si il sustine pe Liviu Dragnea.

Dragnea a preluat sefia interimara a PSD dupa ce Victor Ponta a renuntat la functia de presedinte, pe fondul problemelor in justitie.

Liderul interimar al PSD are, pe 28 septembrie, primul termen in recursul din Dosarul Frauda la Referendum, in care a fost condamnat, in prima instanta, la un an de inchisoare cu suspendare.

Citeste si: Ponta: Important e ca la Congresul PSD sa se dea un mesaj clar daca se doreste continuarea guvernarii Citeste si: Victor Ponta spune ca nu va candida la Congresul PSD din toamna si il va sustine pe Liviu Dragnea

 


Publicat de : ---
Data publicrii: 25 Sep 2015 - 08:32
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49548&titlu=Geoana__Congresul_PSD_este_o_farsa__iar_Liviu_Dragnea_un_om_care_stie_sa_pacaleasca