Noul Cod fiscal a trecut de Parlament. Actul normativ pleaca spre promulgare! [1]

Autor: Valentin Boeru

Camera Deputatilor, care este for decizional, a aprobat, joi, legea cu 279 de voturi ?pentru?, 8 ?impotriva? si 5 ?abtineri?

. Proiectul acestuia urmeaza sa plece la Cotroceni, unde presedintele Iohannis va semna promulgarea, in conditiile in care nu mai are amendamente de formulat.

 

 

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, la votarea pe articole a prezentat principalele prevederi ale Codului Fiscal, printre care reducerea cotei TVA de la 24% la 20% incepand de la 1 ianuarie 2016 si de la 20% la 19% incepand de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe constructii incepand de la 1 ianuarie 2017, cu exceptia constructiilor agricole – in acest caz eliminarea impozitului se aplica din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanti de la 1 ianuarie 2017.Teodorovici a precizat ca au fost facute si cateva amendamente pentru corelarea Codului fiscal, corelarea cu jurisprudenta Curtii Europene, indreptarea unor erori tehnice sau gramaticale, corelate cu unele acte normative intrate in vigoare dupa adoptarea Codului fiscal si ca s-a avut in vedere si necesitatea punerii in aplicare a unor decizii ale Curtii Constitutionale.In sedinta de miercuri, liderul PNL Eugen Nicolaescu a aratat ca ?PNL are un program de reducere fiscala. Ceea ce ne propune guvernarea PSD este aparent o reducere de fiscalitate. Se propune sa se readuca TVA la 20%. Cu alte cuvinte, nu este reducere de fiscalitate, este readucerea la cota initiala. Singura reducere este cota pe dividende, pentru ca eliminarea accizei la carburanti si taxa pe stalp sunt taxe introduse de Guvuvernul Ponta. PNL a avut o cu totul alta abordare, noi am considerat ca cel mai important lucru in fiscalitate este reducerea CAS. Este un obiectiv cand PNL va veni la guvernare”, a precizat Nicolaescu.


Publicat de : ---
Data publicării: 04 Sep 2015 - 05:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49326&titlu=Noul_Cod_fiscal_a_trecut_de_Parlament__Actul_normativ_pleaca_spre_promulgare_