Un al doilea membru al Garzii Nationale ucrainene, ranit in violentele de luni, a murit la spital [1]

Un alt membru "al unitatii 3027 a Garzii Nationale, Dmitro Slastikov, detasat de la Jovte Vodii, a murit la spital din cauza ranilor suferite ieri in explozia unei grenade", a scris Avakov pe Facebook marti

.

In acelasi timp, un oficial din Ministerul de Interne a precizat ca Igor Debrin, membrul Garzii Nationale mort luni in confruntarile din fata Parlamentului, a fost ucis de un glont, nu de un fragment de grenada.

"De fapt, principalul eveniment au fost exploziile, iar acum avem informatii ca barbatul care a murit a fost ucis de un glont in inima, nu de un fragment" de grenada, a declarat pentru Canal 5 Ivan Varcenko, un consilier al ministrului de Interne.

Politia ii va interoga pe liderul partidului ultranationalist Svoboda, Oleg Tiahnibok, pe deputatul formatiunii Iuri Sirotiuk si "alti participanti la actiune", a adaugat Varcenko.

Confruntari intre nationalisti si membri ai fortelor de ordine au izbucnit luni dupa ce ce parlamentarii ucraineni au adoptat in prima lectura un proiect de lege care prevede o autonomie sporita pentru teritoriile separatiste proruse din est.

Unii dintre protestatari au aruncat, potrivit politiei, cu grenade catre politistii care protejau Parlamentul.

Reformele respective fac parte dintr-un plan de pace care vizeaza sa puna capat razboiului in estul Ucrainei.

Ministrul ucrainean de Interne a acuzat formatiunea Svoboda si pe liderul sau pentru confruntarile din fata Parlamentului.

Citeste si: EXPLOZIE puternica la Kiev: Cel putin 100 de politisti au fost raniti. Explozia, produsa dupa un vot in Parlament - VIDEO

 


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Sep 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49235&titlu=Un_al_doilea_membru_al_Garzii_Nationale_ucrainene__ranit_in_violentele_de_luni__a_murit_la_spital