Ludovic Orban a PIERDUT functia de lider al deputatilor PNL. Cine l-a invins la un vot diferenta VIDEO [1]

Ludovic Orban si-a pierdut, marti, functia de lider al grupului PNL de la Camera

. Deputatii liberali l-au ales pe Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii, la sefia grupului PNL, scorul inregistrat de cei doi candidati fiind unul extrem de strans: 43 de voturi pentru Nicolaescu la 42 pentru Orban.

playlist: [ { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2015-09/684863a5dc18eccba46ce5d5b15f4e03_large.jpg", autoBuffering: true, eventCategory: "Video view event" }, { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2015-09/684863a5dc18eccba46ce5d5b15f4e03.mp4", autoBuffering: false, eventCategory: "Video play event" }, ], plugins: { "ova": { "debug": { "levels": "none"}, "autoPlay": false, "ads": { "schedule": [ { "position": "pre-roll", "tag": "http://realitatero.adocean.pl/ad.xml?id=8G9FiLxxPX0TbE_DbIBeo35cILOhJeOaIAyAy3NoagT.I7" } ] }, }, gatracker: { events: { all: true }, debug: false, accountId: "UA-26520222-1" // your Google Analytics id here } } }).ipad();

Ludovic Orban si Eugen Nicolaescu au candidat marti, pentru sefia grupului deputatilor PNL.

Orban a pierdut functia pe care a detinut-o in sesiunea parlamentara trecuta, obtinand 42 de voturi, in timp ce Nicolaescu a fost votat de 43 de liberali.

"Nu conteaza ( n. red. - daca au existat voturi anulate). S-a votat o procedura. Prin aceasta procedura, au fost 85 de voturi valabile din 101 exprimate. Scorul a fost 43 la 42. (...) Accept rezultatul votului ca sa nu existe niciun fel de dubiu legat de legitimitatea liderului ales", a declarat Orban, dupa sedinta. 

Ludovic Orban i-a urat succes lui Eugen Nicolaescu, cel care il inlocuieste in functie, aratand ca deputatii liberali vor trebui sa-l accepte drept coleg.

"I-am urat succes colegului meu Eugen Nicolaescu. Le-am transmis ca, daca o majoritate, asa cum a fost, nu m-a mai vrut lider, vor trebui sa ma accepte in continuare ca si coleg", a spus Orban.

El a precizat ca nu va candida pentru un post in Biroul permanent al Camerei.

Deputatul a afirmat ca nu este adevarat ca liberalii i-ar fi reprosat ca a avut pozitii diferite fata de linia partidului, aratand ca a avut o singura astfel de atitudine referitoare la Codul fiscal, in contextul in care PNL a votat initial in unanimitate acest act normativ.

"Nu cred ca are legatura functia de lider de grup cu candidatura la Primaria Capitalei. Eu sunt cunoscut nu pentru functiile pe care le-am avut, ci ca persoana si ca reprezentant al PNL si le este foarte greu sa ma scoata din sondajele de opinie", a sustinut Orban.

Orban a precizat ca a aflat oficial despre candidatura lui Nicolaescu luni seara. Potrivit evz.ro, Eugen Nicolaescu a fost sustinut la sefia grupului de catre conducerea PNL, decizia de a-l inlatura  pe Orban venind dupa ce acesta a avut mai multe opinii in contradictoriu cu liderii partidului.

Chiar daca este prim-vicepresedinte al formatiunii liberale, el a fost marginalizat in timp. Ultimul episod, si cel care i se reproseaza, a fost cel al retrimiterii Codului fiscal in Parlament de catre presedintele Iohannis.

Astfel, Orban a afirmat ca PNL sustine Codul fiscal in forma propusa de Parlament, in timp ce co-presedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au sustinut pozitia sefului statului.

"PNL nu poate sa faca altceva decat sa sprijine in continuare Codul fiscal. (...) Nu cred ca trebuie pedepsiti romanii, mediul de afaceri si toti cei care opereaza pe piata pentru incapacitatea Guvernului. Romania are nevoie pentru relansarea economica de adoptarea acestui Cod fiscal", a spus atunci Orban, presa criticandu- i pe liberali ca vorbesc pe doua voci.

Un alt episod in care Orban si Gorghiu s-au contrazis a fost cel al atacarii la CCR a hotararii Parlamentului in cazul Ponta. Astfel, Orban voia ca PNL sa faca acest lucru, in timp ce Alina Gorghiu s-a opus.


Publicat de : ---
Data publicrii: 02 Sep 2015 - 05:31
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49208&titlu=Ludovic_Orban_a_PIERDUT_functia_de_lider_al_deputatilor_PNL__Cine_l_a_invins_la_un_vot_diferenta_VIDEO