Vasile Blaga, catre deputatii PNL: Va rog sa functionati in continuare uniti. Politica este pe voturi [1]

Copresedintele PNL Vasile Blaga a transmis marti deputatilor liberali sa ramana in continuare uniti, adaugand ca este nevoie, in noua sesiune parlamentara, de intelepciune, curaj si corectitudine, avand in vedere ca este si ultima sesiune a Parlamentului dinaintea anului electoral

.

Vasile Blaga

"Eu va rog sa functionati in continuare uniti, sa va apropiati si mai mult, pentru ca semnalul pe care-l dati intareste intreg partidul si este esential pentru noi. De aceea le multumesc si celor care au venit in grupul nostru parlamentar si care cred ca-si vor aduce contributia in continuare alaturi de ceilalti, pentru ca ati avut o activitate pe care o sa o pomenesc si la reuniunea grupurilor din Senat, chiar serioase. (...) In acelasi timp, sunteti multi dintre dumneavoastra sefi de organizatii judetene. Si sa nu uitam ca este sesiunea ultima dinaintea anului electoral 2016. (...) Suntem intr-o faza in care este nevoie de foarte multa intelepciune, de foarte mult curaj, dar si de foarte multa corectitudine intre noi, pentru ca vom desemna candidatii, vom avea analizele sociologice prin care-i vom desemna si de aceea va rog sa tratati cu toata atentia lucrurile acestea", a spus Vasile Blaga, in deschiderea reuniunii grupului deputatilor PNL, scrie agerpres.

Copresedintele PNL a adaugat ca, pana la urma, "politica este pe voturi". "Voturile inseamna consilieri locali, consilieri judeteni, primari, asta inseamna, pana la urma, coloana vertebrala a partidului cu care ne pregatim si pentru alegerile generale din toamna'', a declarat Blaga.

Acesta a mentionat ca in fiecare zi de luni din fiecare luna el, alaturi de Alina Gorghiu, se va intalni cu deputatii liberali.

La ransul sau, Alina Gorghiu a transmis  deputatilor liberali ca trebuie sa ramana acelasi grup puternic, coerent si articulat, care sa faca opozitie PSD.

"Este foarte important sa va multumesc pentru ceea ce ati facut sesiunea trecuta, dar evident ca orice multumire vine imediat cu o rugaminte cat se poate de sincera si apasata pe care sunt sigura ca si Vasile Blaga o sa o intareasca. Sa incercam sa fim acelasi grup parlamentar puternic, coerent, articulat, care face, asa cum stie, opozitie la PSD la nivel parlamentar", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adaugat ca este nevoie de pozitii articulate din partea grupului parlamentar al PNL din Camera, asa cum s-a intamplat si in sesiunea trecuta.

"Si ar trebui sa fim noi ceea ce PSD-ul nu este, si anume acel partid care sa dea echilibru in societatea romaneasca. De la noi a pornit invitatia pentru consensul cu celelalte partide politice parlamentare pe cateva teme cheie pentru societatea romaneasca. Vorbim de Codul fiscal, care joi va trece si de Camera Deputatilor. Vom avea un Cod fiscal care sa insemne un compromis intre ideea de relaxare fiscala si ideea de macrostabilitate", a precizat Gorghiu.

Copresedintele PNL a facut referire si la legea votului prin corespondenta — "proiectul de suflet" al liberalilor.

"Nu cred ca mai este parlamentar al PNL care sa nu fi vorbit despre acest proiect indelung de multe ori. Am sesizat din partea PSD o nuanta, care acum se pare ca are disponibilitatea de a discuta acest proiect fundamental pentru democratia romaneasca. Si sper eu ca toate partidele parlamentare vor intelege ca inceputul lunii noiembrie inseamna o data obligatorie pentru publicarea in Monitorul Oficial a acestei legi. Daca nu vom face acest lucru si va rog sa puneti presiune pe fiecare parlamentar asa cum ne-am luat angajamentul in campania electorala ca vom promova aceasta lege sa o facem. Este vital sa nu-i pedepsim pe cei din Diaspora ca nu au votat cu Victor Ponta. Aceasta este pedeapsa pe care Guvernul PSD le-o aplica si as vrea sa cred ca vom reusi sa reparam aceasta nedreptate", a mai spus aceasta.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Sep 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49205&titlu=Vasile_Blaga__catre_deputatii_PNL__Va_rog_sa_functionati_in_continuare_uniti__Politica_este_pe_voturi