Deputatii vor inainta Ministerului Justitiei punctul de vedere privind Strategia Anticoruptie [1]

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a discutat luni despre Strategia Natioanla Anticoruptie 2012-2015, cu care Parlamentul a fost sesizat de catre Ministerul Justitiei

.

Deputatul Niculae Mircovici, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, a precizat ca acest raport al Ministerului Justitiei, la care trebuie sa contribuie si Parlamentul, va fi inaintat oficialilor de la Bruxelles.

Potrivit lui Mircovici, au fost discutii pe marginea pozitiei Camerei Deputatilor si a Senatului. "Concluzia a fost clara. Cel care realizeaza centralizarea este Ministerul Justitiei, care practic face si o activitate de secretariat, iar Parlamentul are de raspuns la punctul 3, care se refera la eventuale incidente in cadrul structurii Parlamentului care sunt legate de aceasta tema a anticoruptiei", a spus secretarul Camerei Deputatilor.

In contextul acestor discutii, deputatul a spus ca va ridicat problema solicitarilor facute de DNA Parlamentului in cazul lui Dan Sova, in urma carora procurorii au solicitat date de la Camera Deputatilor si Senat.

"Eu chiar am dat un exemplu de un astfel de incident nefericit care s-a produs, atunci cand un oarecare procuror, sef de sectie pe undeva, a cerut Parlamentului sa-i trimita modul in care au votat deputatii, cine a votat, cum au votat. Este un lucru extrem de grav care ar trebui reglementat si trebuie sa-l cunoasca chiar ministrul Justitiei", a spus Mircovici.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Sep 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49203&titlu=Deputatii_vor_inainta_Ministerului_Justitiei_punctul_de_vedere_privind_Strategia_Anticoruptie