Deputat ungar: UE risca sa devina un ”califat european unit” [1]

A devenit clar ca politica Uniunii Europene privind migratia a esuat, iar acum oamenii ar trebui sa se intrebe daca vor sa-si vada nepotii traind intr-un ”califat european unit”, a declarat marti Antal Rogan, liderul grupului parlamentar al FIDESZ, partidul aflat la guvernare in Ungaria, atragand totodata atentia ca in aceasta criza a refugiatilor este amenintata ”insasi existenta Europei crestine”, relateaza MTI si Reuters, citate de Agerpres

.

"Ne-am dori ca nepotii nostri sa creasca intr-un califat european unit? Raspunsul meu este nu", a declarat el intr-un interviu pentru cotidianul proguvernamental Magyar Idok, fost Napi Gazdasag.

Rogan i-a criticat pe liderii europeni, inclusiv pe presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, pentru ceea ce el considera a fi atitudinea ingaduitoare fata de imigratie.

"Va fi prezent dl Juncker la inmormantarea imigrantilor ilegali care au murit in camionul (gasit saptamana trecuta in Austria)? Pentru ca afirmatii iresponsabile ca ale sale le permit traficantilor de fiinte umane sa profite de pe urma unor oameni nefericiti", a spus reprezentantul FIDESZ.

Daca statele de frontiera ale UE nu protejeaza granitele, iar toti imigrantii economici pot intra fara restrictii in Spatiul Schengen, atunci libertatea de miscare in cadrul UE va fi amenintata, a afirmat el pentru respectiva publicatie. De aceea parlamentul ar trebuie sa permita guvernului sa protejeze frontierele prin toate mijloacele posibile, a adaugat el.

Ungaria va aproba solicitari de azil numai din partea persoanelor eligibile, iar cei care vin din tari considerate ca fiind sigure, precum Serbia, nu ar trebui sa se astepte sa fie lasati sa treaca, a mai spus Rogan.


Publicat de : ---
Data publicrii: 02 Sep 2015 - 05:31
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49200&titlu=Deputat_ungar__UE_risca_sa_devina_un_acalifat_european_unita