Amendamentele la Codul Fiscal, adoptate la foc automat in comisia de buget a Senatului [1]

Comisia de buget a Senatului a adoptat, in unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea liderilor partidelor politice, intre acestea fiind reducerea etapizata a TVA - la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017, transmite Mediafax

.

În cursul dezbaterilor din comisie, la care a fost prezent si ministrul Eugen Teodorovici, MFP a propus si introducerea unor "amendamente tehnice, de clarificare", insa acestea au fost respinse, urmand sa fie dezbatute ulterior la Camera Deputatilor.

Partidele parlamentare au convenit, joi, dupa discutiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizata a TVA, astfel incat taxa va fi redusa la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale va fi eliminat incepand cu 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la constructiile speciale din agricultura, aceasta urmand sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2016.

Cat despre supraacciza la carburanti, acaesta va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017, au mai covenit liderii partidelor.

Cererea de reexaminare a Codului fiscal, inaintata de presedintele Iohannis Parlamentului, va fi dezbatuta in sesiunea ordinara care incepe la 1 septembrie.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca noul Cod fiscal se afla intr-o procedura accelerata in Parlament, fiind asteptat sa treaca de plenul Senatului marti, iar joi de cel al Camerei Deputatilor, astfel incat sa poata fi promulgat de presedinte pana lunea viitoare.


Publicat de : ---
Data publicării: 01 Sep 2015 - 05:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49183&titlu=_Amendamentele_la_Codul_Fiscal__adoptate_la_foc_automat_in_comisia_de_buget_a_Senatului