Violente de strada in Ucraina, dupa adoptarea proiectului privind autonomia regiunilor. Cel putin 90 de raniti in confruntarile din fata Parlamentului [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Circa 90 de persoane au fost ranite in fata Parlamentului', a scris Avakov pe pagina sa de Facebook, acuzand nationalistii din Partidul Svoboda ca ar fi lansat „mai multe dispozitive explozive„ asupra fortelor de ordine

.

Totodata, Garda Nationala ucraineana a anuntat ca aproximativ 50 de membri ai sai au fost raniti, intre care patru grav, potrivit Agerpres.

Garda Nationala ucraineana, aflata in subordinea Ministerului de Interne, este formata in principal din voluntari care fac parte din militiile de autoaparare a Maidanului, miscarea de contestare proeuropeana din centrul Kievului, reprimata sangeros in februarie 2014.

O explozie puternica a fost auzita luni in fata cladirii Radei Supreme din Kiev unde ciocniri violente au izbucnit intre politie si manifestantii care protestau impotriva proiectului de reforma constitutionala ce acorda mai multa autonomie regiunilor din estul separatist al Ucrainei.

 Zeci de persoane au fost implicate in aceste confruntari, ce s-au declansat dupa adoptarea de catre parlament a acestei reforme intr-o prima lectura, a relatat jurnalistii AFP de la fata locului.

Inainte, mai multi deputati ai Partidului Radical, al lui Oleg Liasko, formatiune care face parte din coalitia proprezidentiala, au incercat sa blocheze prezidiul parlamentului intr-o incercare de a bloca votul, calificand acest proiect de lege 'antiucrainean' si 'pro-Putin'.

Acest proiect se afla in centrul unor dezbateri aprinse in Ucraina, unde multi intrevad in el o tentativa de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei parti a estului industrial al tarii.

Citeste si Marea Britanie investeste masiv intr-o baza navala nucleara din Scotia Citeste si Coada de 20 de kilometri pe o autostrada din Ungaria. Care este motivul Citeste si Gruparea Stat Islamic a distrus un alt templu antic din orasul Palmira Citeste si Motivul pentru care Statele Unite ale Americii ar putea sanctiona China Citeste si Guvernul bulgar si-ar putea inlocui avionul Falcon, dupa doua incidente cu premierul la bord
Publicat de : ---
Data publicrii: 01 Sep 2015 - 05:25
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49166&titlu=Violente_de_strada_in_Ucraina__dupa_adoptarea_proiectului_privind_autonomia_regiunilor__Cel_putin_90_de_raniti_in_confruntarile_din_fata_Parlamentului