Ilie Sarbu s-a RETRAS de la conducerea grupului PSD din Senat. Mihai Fifor, ales ca inlocuitor / Dragnea: Fifor trebuie sa tina grupul unit - FOTO [1]

UPDATE 20:12 - Dragnea: Mihai Fifor trebuie sa tina grupul unit

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, l-a felicitat pe Mihai Fifor pentru castigarea functiei de lider al grupului senatorial al social-democratilor, spunand ca are incredere in el pentru a gestiona aceasta pozitie si pentru a "mentine unit" acest grup

.

"Eu sunt bucuros ca lider de grup este acum Mihai Fifor. Este un om pe care il cunosc de foarte mult timp, in care am incredere, care chiar daca este mai tanar a dovedit ca poate sa gestioneze o astfel de functie", a spus Dragnea, care a adaugat ca acum Fifor are misiunea de gasi "intelepciunea pentru a mentine acest grup unit".

Liderul PSD a mai spus ca vrea ca grupul din Senat sa lucreze mult mai strans cu cel din Camera Deputatilor si sa aiba o relatie buna, mai ales ca urmeaza ca in Parlament sa ajunga legi importante.

Dragnea a mentionat ca prioritatile din aceasta sesiune vor fi Codul fiscal, legea salarizarii, votul prin corespondenta, dar si bugetul pe anul viitor.

Mihai Fifor a fost ales, duminica, lider al grupului senatorilor PSD, dupa retragerea din aceasta functie a lui Ilie Sarbu, el obtinand majoritatea voturilor colegilor sai si castigand in fata lui Serban Nicolae.

 

Surse citate de MEDIAFAX anuntau, anterior, ca Mihai Fifor a obtinut 42 de voturi, iar Serban Nicolae 12. Anuntul privind noul lider de grup a fost primit cu aplauze de senatori.

Mihai Fifor, senator de Dolj, este presedinte al Comisiei pentru transporturi din Senat.

El a fost propus in aceasta vara pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul lui Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie.

La sedinta senatorilor PSD au participat si presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, precum si premierul Victor Ponta.

Premierul a plecat de la reuniune inainte sa fie dat votul pentru noul lider de grup.

Citeste si: Victor Ponta: Ilie Sarbu nu a vrut sa mai fie lider de grup din decembrie, eu l-am rugat sa mai ramana o sesiune Citeste si: Senatorii PSD, reuniti in prezenta lui Victor Ponta. Ilie Sarbu: Noul lider va trebui sa mobilizeze grupul / Surse: PSD il sustine pe Sarbu pentru o functie la Curtea de Conturi Citeste si: Ilie Sarbu ar urma sa se retraga de la sefia grupului PSD din Senat. Cine l-ar putea inlocui

 


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Aug 2015 - 06:09
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49149&titlu=Ilie_Sarbu_s_a_RETRAS_de_la_conducerea_grupului_PSD_din_Senat__Mihai_Fifor__ales_ca_inlocuitor_/_Dragnea__Fifor_trebuie_sa_tina_grupul_unit___FOTO