Boscodeala a anun?at ca NU mai candideaza la sefia PSD Buzau [1]

Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, a anunţat, joi, că nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia filialei judeţene PSD Buzău, intrucat dorește să işi rezolve mai intai problemele in justiţie, informează Mediafax

.

"Nu voi mai candida pentru șefia PSD. Eu vreau in primul rand să imi rezolv problemele din justiție și abia după aceea mă gandesc să mă reintorc la șefia partidului. De asemenea, nu voi candida pentru nicio altă funcție și vă garantez că niciunul dintre colegii aflați in aceeași situație nu va mai candida, indiferent de ce vor spune dumnealor", a afirmat Constantin Boșcodeală.

Citește și: Boșcodeală vrea din nou la șefia PSD Buzău, dacă iși \'rezolvă problema cu justiția\'

In același context, liderul PSD Buzău a precizat că, pană la acest moment, nu s-au depus oficial candidaturi pentru funcțiile din partid, deși alegerile din organizația județeană a PSD sunt fixate pentru 19 septembrie.

Totodată, liderul PSD Buzău a spus că, personal, il va susține la alegerile din partid pe deputatul Marcel Ciolacu.

"Pană acum nu s-a inscris nimeni. Timp mai este suficient și am ințeles că domnul Ciolacu ar dori să candideze pentru prima funcție in partid, iar din acest punct de vedere are tot sprijinul meu", a declarat Constantin Boșcodeală.

In 30 mai, Constantin Boșcodeală declara că, dacă iși va rezolva problemele in justiție, el fiind condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu fără ca decizia să fie definitivă, va candida in toamnă pentru un nou mandat de șef al PSD Buzău.

"Eu sunt nevoit să fac un pas inapoi pentru că s-au ivit problemele cu justiția pe care le știți, insă vreau să vă anunț că, dacă-mi voi rezolva problema pană in toamnă, nu-mi va sta nimeni in cale pentru funcția de președinte", spunea Boșcodeală.

Citește și: UPDATE: Primarul din Buzău, condamnat la inchisoare cu EXECUTARE. Prima reacție a lui Boșcodeală

In 10 februarie, Constantin Boşcodeală, primar al Buzăului și președinte al organizației județene a PSD Buzău, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care fusese trimis in judecată de DNA in iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.

De altfel, Boșcodeală a făcut apel, care se judecă acum la Curtea de Apel Brașov.

De asemenea, in iunie 2014, Constantin Boşcodeală a fost trimis in judecată intr-un nou dosar, in care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, in condiţiile in care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Damboviţa.

In ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

In februarie, imediat după decizia instanței de a-l condamna la inchisoare, Boșcodeală declara că iși va delega atribuțiile de primar către cei doi viceprimari ai Buzăului, Sebastian Radu și Fănică Barlă, dar și că va demisiona din funcția de președinte al PSD Buzău.

Ulterior, el anunţa că rămane la conducerea organizației PSD Buzău, luand această decizie după o discuție purtată cu liderul partidului, Victor Ponta.

Constantin Boşcodeală este la al cincilea mandat de primar al municipiului Buzău, iar din 2010 este liderul organizaţiei judeţene PSD Buzău.

20% Card Cadou la tabletele Lenovo comenteaza /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 28 Aug 2015 - 05:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49139&titlu=Boscodeala_a_anun?at_ca_NU_mai_candideaza_la_sefia_PSD_Buzau