Andronescu si Athanasiu au venit la ICCJ pentru judecarea cererii DNA de reincepere a urmaririi lor [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Procurorii DNA solicita redeschiderea urmaririi penale pe numele celor doi fosti ministri, intr-un dosar in care sunt cercetate fapte similare celor din dosarul "Microsoft"

.

Cercetarea vizeaza modul de atribuire a unor contracte de catre Ministerul Educatiei.

Cererea DNA a fost inregistrata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in 22 iunie.

In dosarul "Microsoft", sunt vizati opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau, pe care DNA ii acuza de fapte de coruptie legate de aprobarea unor proiecte pentru licente Microsoft. Anchetatorii spun ca persoanele implicate ar fi cerut 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

In "aranjarea" contractelor ar fi fost implicati fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Gabriel Sandu, dar si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Citeste si Directorul Spitalului Judetean Ploiesti a fost retinut de procurorii DNA Citeste si Procurorul Lucian Papici pleaca de la DNA Citeste si Om de afaceri care promitea interventii la judecatori, ofiteri SRI si in ANAF, retinut de DNA
Publicat de : ---
Data publicării: 28 Aug 2015 - 05:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49135&titlu=Andronescu_si_Athanasiu_au_venit_la_ICCJ_pentru_judecarea_cererii_DNA_de_reincepere_a_urmaririi_lor